HABERLER  »  ODAMIZ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

28.07.2015- Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığında  Odamız Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler  ‘Son günlerde Ülkemiz; içeriden ve dışarıdan gelen kalleş terör saldırılarında yaşanan can kayıplarının acısını paylaşmaktadır. Yaşanan bütün felaketlerle birlikte Manisa’mızın da bu hain saldırılarda şehit vermesi yaramıza tuz basmıştır. Şehidimize ve bu hain saldırılarda hayatına kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Halkımıza başsağlığı diliyor, terörü ve bunlara destek olan tüm grup ve örgütleri lanetliyoruz.  
Yaşanan bu kaos ortamında siyasi iradenin bir an önce koalisyon kararı alıp, Ülkemizde hızlı karar verebilen, güçlü bir hükümet kurması, teröre karşı atılacak adımları daha sağlam hale getireceğine aynı zamanda ekonomideki belirsizliği ortadan kaldıracağına inanıyoruz. 
Geçtiğimiz hafta İlçemize teşrif eden Turgutlu Kaymakamımız Sayın Uğur TURAN’ a yeni görevinde başarılar diliyor, heyecanlı ve yapıcı tutumunun, Turgutlu’ muza kazandıracağı hizmetler noktasında aratarak devam etmesini temenni ediyor, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yanında kendilerine destek olacağımızı belirtmek istiyorum.’ dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; ‘Bugün Manisa’mız şehidi için gözyaşı döktü. Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında hain pusu sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz, memleketi Salihli’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidimize son görevimizi yerine getirmek için gittiğimiz cenazede hep birlikte terörü bir kez daha lanetledik. Türkiye Cumhuriyeti’ nin bölünmez bütünlüğüne kasteden her kişi, örgüt ve ülke karşısında dimdik duracağımızı bir kez daha tüm Dünyaya gösterdik. 
Değerli Meclis üyeleri bu ay içerisinde mübarek Ramazan Bayramını birlik beraberlik içerisinde kutladık. Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdığımız Ramazan yardım paketleriyle bir nebze de olsa vatandaşlarımıza yardımcı olduk.
Geçen ay yapılan Meclis toplantımıza icabet ederek bizleri onurlandırılan eski kaymakamımız Sayın Nazmi GÜNLÜ’ ye şehrimize verdiği hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür eder, yeni görev yerinde de başarılarının devamını dilerim. Bir başka değerli devlet adamı Sayın Uğur TURAN’ ı şehrimizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Kendisine Turgutlu daki yeni görevinde başarılar diliyorum.
Değerli Meclis Üyeleri; her yıl olduğu gibi bu yılda İktisadi Durum Raporunu hazırladık. Şehrimizin gelişimin bir göstergesi olarak hazırlamış olduğumuz iktisadi durum raporunun yeni yatırımlara ve yeni yatırımcılara yön vermesini temenni ediyorum. 
Yine bu ay içerisinde Kasaba Ekonomi dergimizin 12. Sayısını yayınladık. Tarım sektörünü mercek altına aldığımız bu sayımızın tüm sektöre ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum’ dedi.

Olağan meclis toplantımızın gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Meclis Üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası