HABERLER  »  ODAMIZ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

29.02.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Meclis Başkan Yardımcısı Okhan Karakol Başkanlığında Odamız Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı Okhan Karakol başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddeleri değerlendirilerek, oylamaya sunuldu. Meclis gündem maddelerinin oy birliğiyle kabulünün ardından Karakol, TOBB’ dan gelen yazıyı Meclis Üyelerine aktardı. Karakol, “TOBB’un 11.02.2015 tarihli yazısında Diyanet İşleri Başkanlığı, vatanımızın güvenliğini canları pahasına sağlayan aziz şehitlerimizin yakınlarına destek olmak, Güneydoğuda terör mağduru olan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve son zamanlarda Suriye’den gelen bütün kardeşlerimizle birlikte ülkemize sığınmak zorunda kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardımcı olmak amacıyla geçtiğimiz hafta “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası başlatmıştır. Bu hususta meclis üyelerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyorum” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, öncelikle aramıza yeni katılan Meclis üyesi Mustafa Tunçdibek’e hoş geldiniz, hayırlısı olsun diyerek sözlerine başladı. 
Aydın, “TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katılımıyla gerçekleşen törende Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamız, akreditasyon belgesini yeniledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 'Akreditasyon Belge Yenileme Denetimlerini başarıyla geçen odamız, kalitesini bir kez daha tescilledi. 2012 yılında Akredite olan odalar ve borsalar arasında yer alan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası üç yıllık süre zarfında sistemi iyileştirmeye yönelik adımlar atarak Akreditasyon Sertifikasını yeniledi ve Akredite oda olarak TOBB’un 5 yıldızlı odaları arasındaki yerini korudu. TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleşen Akreditasyon Sertifika Törenine yönetim kurulu üyelerimizle beraber katılarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden belgemizi aldık. Üyelerimize kaliteli hizmet vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Hizmet standardımızı her geçen gün arttırmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda üye memnuniyeti bizler için son derece önemli olmakla birlikte odamızın adına yakışır hizmetler üretiyoruz.
Mart ayında girişimcilik eğitimlerimize devam ediyoruz 28 Mart tarihinde başlayacak eğitimiz ile girişimcilerimize yeni bir eğitim açıyoruz. Turgutlu’da açılan her işyerinde girişimcilik eğitimlerinden mezun KOSGEB desteklerinden faydalanan işletmelerin açılması bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Eğitime katılmak isteyenler ile ilgili başvuruları almaya başladık. Yeni iş kurmak isteyen girişimci adaylarımızı odamıza bekliyoruz.
Üyelerimizin talepleri doğrultusunda eğitimlerimize devam ediyoruz.2016 yılı öngörüleri ve işletme körlüğü isimli eğitimimizi 26.Şubat Cuma günü CBÜ öğretim görevlisi Doç Dr Bernur Açıkgöz’ün sunumları ile gerçekleştirildik. 10 Mart tarihinde Bilanço okuma teknikleri eğitimimizi gerçekleştireceğiz İş adamlarımızın çok işine yarayacağını düşündüğümüz bu eğitime tüm üyelerimizi ve meclis üyelerimizi bekliyoruz. 25 Mart tarihinde ISO 9001: 2015 kalite yönetim sistemi revizyonu konulu TSE ile beraber odamızda bir eğitim gerçekleştireceğiz. Üye Taleplerimizin doğrultusunda eğitimlerimize devam edeceğiz.
Turgutlu’muzda kültürel anlamda güzel gelişmeler oluyor buda bizleri sevindiriyor. Turgutlu’muzun sevilen emekli öğretmenlerinden Rahmi Çapkıner hocamız Antika Daktilo isimli eserini basarak Türk edebiyatına kazandırdı. Birlikte Yaşam Müşterek Gelecek sloganı ile çıkan eserde Rahmi Çapkıner’in tüm okuyucularına, dolayısıyla toplumumuza bazı teklifleri var. Bu teklifleri kısaca bizi biz yapan değerleri, geleneğimizi geleceğe taşımanın gerekliliği şeklinde özetleyebiliriz. Bu anlamda Rahmi Çapkıner’in yoğun düşünce ve emek mahsulü olduğu her sayfasından anlaşılabilen Antika Daktilo adlı kitabı için tebrik ediyorum ve kitabın okurunun bol olmasını temenni ediyorum. Tüm meclis üyelerimize Antika Daktilo isimli eseri hediye ediyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın Meclis Üyelerine hitabının ardından, Meclis Başkan Yardımcısı Okhan Karakol  toplantıya katılan tüm Meclis Üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası