HABERLER  »  ODAMIZ OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

26.01.2015- Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Ahmet Ay Başkanlığında Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay; ‘Sizlerle 2014 yılında uygulanan ekonomik politikalar ve 2015 yılından beklentiler üzerine bir takım paylaşımlarda bulunmak istiyorum.

2014 yılında uygulanan maliye politikası anlık gelirlerle kapatılan ve idare edilen bir politikaydı. Vergilere uygulanan yüksek zamlar faiz dışı gelirlerden oluşan açıkları kapatmak için kullanıldı. Ülkemizde uygulanan politika küresel boyutta bakıldığında, başarılı olarak nitelendirilebilir fakat açıkların vergilerle kapatılması Halkımızın kazancının düşmesi olarak da görülebilir. 2014 yılında enflasyon hedefi yüzde 5 idi. 2014 yılı enflasyon oranı ise yüzde 9 olarak gerçekleşti. Aradaki farka Merkez Bankası’ nın para politikasındaki başarısızlığı veya Hükümetin %10 enflasyon barajının altında kalma başarısı olarak bakılabilir. Bankacılık sektörüne 2014 yılında getirilen yeni uygulamaların sadece kredi kullanımlarının düşmesinde işe yaradığını varsayarsak başarılı bir politika, ekonomide yapısal reform sözünün karşılığı olarak bakarsak da tam bir fiyasko olarak nitelendirebiliriz.

Sonuç olarak 2014 yılı da her yıl olduğu gibi bakış açısına göre değişiklik gösteren ekonomik sonuçlar doğurmuştur.

2015 yılı beklentilerimiz ise bu yıl yapılacak olan seçimlerle birlikte biraz daha iyi niyetli olabilir. 2014 yılının sonunda başlayan torba yasa kapsamında devlet, yapılandırılan borçlardan iyi bir gelir kaydetti, petrol fiyatlarının düşmesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi artışı, halkın azalan mevduatlarını arttırabilir.

Bu vesileyle Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 2015 yılının tüm üyelerimize ve Halkımıza sağlık, mutluluk ve bol kazanç getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum’ dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın 2014 yılı faaliyetleri ve etkinliklerini sunum eşliğinde meclis üyelerine aktardı. Yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın “göreve geldiğimizden bu yana oda olarak birçok konuda faaliyette bulunduk. Eğitimden sağlığa her konuda desteğe ihtiyacı olanlara destek verdik. Toplantı ve seminerler düzenledik.  TOBB’un düzenlediği birçok etkinlikte yer aldık.’ dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay toplantıya katılan herkese teşekkür ederek toplantıya son verdi.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası