HABERLER  »  ODAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığında  Ege Sevilen Hotel’de yapıldı.
Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler ‘Geçtiğimiz hafta içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı kutladık. Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açılışını çocuklara armağan ettiği bu mutlu günün 94. Yıl dönümüydü. Özgürlük ve Bağımsızlığımızın vurgulandığı bu gün, İlçemizde ve tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Bizde bu vesileyle tüm Dünya çocuklarının bayramını ve Ulusumuzun egemenliğini bir kez daha kutluyoruz. 
Mart sonunda biten yerel seçimler sonrası şimdi önümüzde bir de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu süreçlerin demokrasinin bir gereği olarak yapılması gerekiyor. Fakat piyasalar bu süreçlerden olumsuz etkileniyor. Son aylarda piyasalarda bir durgunluk hakim. Temennimiz bir an önce bu süreçlerin tamamlanarak, piyasaların canlanmasıdır. Biz sanayiciler olarak siyasetin, ekonomiyi olumsuz etkilemesini istemiyoruz. 
Yine geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu ve Meclis üyemiz Haldun TÜZÜN’ ün yengesi, İlçemizin önde gelen sanayicilerinden Pertev TÜZÜN’ ün eşi Rukiye Nursen TÜZÜN hanımefendiyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Odamız adına merhumeye Allahtan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.’ dedi.
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; ‘Zafer Kalkınma Ajansının teknik desteği kapsamında yürüttüğümüz, KOSGEB tarafından desteklenen girişimcilik eğitimlerimizi tamamladık. Girişimcilik eğitimlerini 83 kişi başarıyla tamamlayarak, belgelerini almaya hak kazandı. Mayıs ayı içerisinde tüm katılımcılara, düzenlenecek bir törenle belgelerini takdim edeceğiz. Temennimiz eğitimlerini tamamlayan girişimcilerimizin, en kısa süre içerisinde iş yerlerini açarak, ekonomiye canlılık kazandırması ve İlçemizin kalkınmasına hizmet etmesidir. 
Geçen hafta Odamız tarafından organize edilen ve üyelerimizle birlikte benimde katıldığım Balkan turumuzu tamamladık. Balkan gezisi programı içerisinde ortak tarihimiz ve kültürel bağlarımızın çok güçlü olduğu Kosova, Arnavutluk ve Makedonya’ yı ziyaret ettik.
Kosova küçük bir ülke olsa da, Balkanlar coğrafyasının merkezinde olması bakımından önemli bir konuma sahip. Türkiye, Kosova’nın bağımsızlığını ilan ettiğini açıklamasından bir gün sonra tanıdığını açıklamış ve tüm ülkelere Kosova Cumhuriyeti'nin tanınması için çağrıda bulunmuştur.
4 gün süren Balkan gezisinde ziyaret ettiğimiz bir diğer ülke olan Arnavutluk ise Türkiye'de yaşayan Arnavut kökenli Türkler ve iki toplum arasındaki yoğun tarihi ve kültürel ilişkiler nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir.
Kültürel bağlarımızın çok eskiye dayandığı Makedonya ise 1991 yılında bağımsızlığını kazanmasından sonra Türkiye tarafından ilk tanınan ve başkenti Üsküp'e Büyükelçi gönderdiğimiz bir diğer kardeş ülkemizin de tarihi güzelliklerini gezdik.
Türkiye ile Kosova, Arnavutluk ve Makedonya arasında, ülkeler arası siyasi ve ticari çıkarların da dışında, çok derin kültürel bağlar var. Üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz 4 günlük gezimiz ile tarihi yerleri görme ve balkan kültürünü yaşama fırsatımız oldu. Her dönem olduğu gibi Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yurt içinde ve yurt dışında iş ve inceleme gezilerimizin devam edecek ’ dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın Meclis üyelerine hitabının ardından, Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası