HABERLER  »  ODAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

25.04.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Meclis Başkanı Yavuz Semizler Başkanlığında Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed s.a.v ‘ in doğum günü olarak kabul edilen ve Diyanet tarafından da resmi olarak onaylanan 14 – 20 Nisan Kutlu Doğum Haftasını geride bıraktık. İslam coğrafyasının yaşadığı sıkıntıların geride kalması için dua ettiğimiz bu mübarek haftanın Ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mızı da hafta sonu kutladık. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden düşmanlarımız karşısında yaşadığımız acı günlerde buruk bir sevinçle kutladığımız milli bayramımızın, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün bir timsali olarak ilelebet kutlanacağını biliyor, bu acı günlerin bir an önce geçmesini temenni ediyoruz. 
Ülke Ekonomimiz açısından yine sessiz bekleyişlerin devam ettiğini Nisan ayında, Merkez Bankası’ nın almış olduğu faiz indirimi kararının dahi piyasalarda en ufak bir hareketlenme yaşatmamış olması, üretici ve sanayicinin umutlarının her geçen gün daha da azaldığına delil niteliği taşımaktadır. 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu acı ve olumsuz günlerin geride kalmasını, tüm Halkımızın artık yüzünün gülmesini temenni ediyorum ” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, öncelikle aramıza yeni katılan Meclis üyesi Fatih Akkaynak’a hoş geldiniz, hayırlısı olsun diyerek sözlerine başladı. 

Aydın, “  Zafer Kalkınma Ajansı yeni Mali destek çağrısına çıktı, Kar amacı güden şirketler için Yenilikçi KOBİ Mali Destek Programı ; Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için Sürdürülebilir Çevre Programı mali destek Programları açıklandı, aynı zamanda KOSGEB’in KOBİGEL mali destek programı da açıldı,ilçemizdeki kuruluşlarımızın ve üyelerimizin Zafer Kalkınma Ajansı ve KOSGEB’in bu Mevcut programlardan daha fazla ve etkin bir şekilde yararlanmaları için her iki program ile ilgili bilgilendirme toplantılarını Odamızda düzenledik, aynı zamanda proje yazmak isteyenlere yönlendirme ve bilgilendirme hizmetlerine devam ediyoruz.

Değerli Üyeler Kadın Girişimciler Kurulumuzun organizasyonunda İş’te KADIN konulu konferansımızda Yeni Asır Genel Yayın yönetmeni Şebnem Bursalı,Liyakat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ve Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu’nu  misafir ettik ve kadının iş hayatındaki rolünü konuştuk kadınlarımızın daha etkin bir şekilde iş hayatında yer almaları gerekmekte bunun için rol model olan kadın girişimciler  kurulumuzun  başarılı çalışma için kendilerini buradan bir kez daha tebrik ediyorum

18.Girişimcilik eğitimimizi tamamladık, yeni dönem için talep toplamaya başladık yeterli talep yakalandığında hız kesmeden girişimcilik eğitimlerimize devam edeceğiz. Kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarını odamıza bekliyoruz.
 Manisa ili proje geliştirme eylem planı projesi ve Zafer Kalkınma Ajansı Zafer İN projesinin sosyal ortağı olarak çalışmalar yürütüyoruz, Özellikle Turgutlu Makine  sanayi kümelenme çalışması kapsamında ilçemizdeki ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut çalışmalar ile eşgüdüm yaratarak ilçemizin yüksek katma değerli bir  makine sanayi ilçesi olması yönünde atılım yapması için çalışıyoruz. Bu çalışmalar için Yönetim Kurulu olarak İsmail ULCAY kardeşimizi yetkilendirdik, kendisine yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Odamız hizmet binasının bir bölümünün tahsisine ilişkin geçen süreci anlatan Aydın, Meclisten aldığımız yetki çerçevesinde odamız hizmet binasının bir bölümünü kiraya verdik. 
Meclis üyelerinin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Aydın, proje bazlı çalışan kendi elektriğini kendi üreten, modern konferans salonuyla halkımızın sosyal ve kültürel aktivitelerine ev sahipliği yapan bir odayız. Yer tahsisinden sağlayacağımız gelirle de üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın Meclis Üyelerine hitabının ardından, Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis Üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası