HABERLER  »  ODAMIZ MESLEK LİSESİNİ DERECEYLE BİTİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ.

ODAMIZ MESLEK LİSESİNİ DERECEYLE BİTİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ.

14.06.2014- Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 2013-2014 eğitim öğretim yılı  başında meslek liselerini ve  mesleklerini sevdirme amacıyla Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile yapılan protokol çerçevesinde başarılı öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yapılan mezuniyet törenine hayırsever iş adamı Hasan Ferdi Turgutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Ulcay katıldı.

Eğitimin önemine değinen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ‘Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisi içinde ve en hızlı gelişenlerden birisidir. Her kıtada gerçekleştirdiği projelerle  yıldızı parlayan bir ülke konumundadır. Bir ülkenin istikrarı için ekonomik ve sosyal kalkınma ve gelişimi sağlayabilmesi insan gücünün kalitesine bağlıdır, sanayileşmek, kalkınmak için insana yapılan yatırım en temel yatırımdır. Gelişen bir ekonomi en çok kalifiye elemana ihtiyaç duyar. Ülkemizde 1000’i aşkın meslek lisesi vardır bunlar her yıl 200.000 yakın mezun verir ancak iş dünyası ile yeterli koordinasyonun sağlanamaması ve istenilen kriter ve formasyona sahip olamamaları nedeni ile maalesef  mesleki eğimden istenilen verim alınamamaktadır.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim en öncelikli meselelerimizden birisidir. İlçemizdeki eğitim kurumlarımızın sorunlarının giderilmesi ve daha kaliteli hizmet vermeleri için maddi ve manevi desteğimiz sürekli sürmektedir. 41 Üniversite öğrencilerimize burs vermeye devam ediyoruz, Bunun yanı sıra üyelerimizin mesleki ihtiyaçlarını karşılamak için eğitimler düzenliyor, meslek liselerimiz ve meslek yüksek okulumuzla üyelerimizin taleplerine uygun olarak mesleki eğitim kursları açarak üyelerimizin kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İlçemizdeki Okullarımızın fiziksel sorunlarını gidermek için çalışıyor ve destek oluyoruz.

Mesleki Eğitim ise vazgeçilmezlerimizden işte bu nedenle Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisemizle yaptığımız protokol çerçevesinde eğitim kalitemizin artırılması için çabalıyoruz. Bu protokol çerçevesinde her yıl okul birincilerimizi ödüllendireceğiz. Üniversiteye en yüksek puanı alarak direk yerleşen 3 öğrencimize karşılıksız burs vereceğiz’ dedi.

Başarıyı ödüllendirmeye devam edeceklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, bu sene okulunu birincilikle bitiren öğrencileri tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde zorlu bir sınav sizleri bekliyor, tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası