HABERLER  »  ODAMIZ MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

ODAMIZ MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

17.06.2016 - Odamız ile Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Meslek Lisesinden derece ile mezun olan ve lisans eğitimi kazanan öğrenciye burs vermekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzun mezuniyet törenine katılarak, onların yanında olduğumuzu gösterdik. 

Mezuniyet törenine katılan Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Ulcay yaptığı konuşmada, “Güzide ve köklü okulumuz Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz 2016 yılı eğitim dönemini başarı ile tamamladılar, Bugün burada 2016 yılı eğitim dönemini kapatıyoruz, Güzide Okulumuzun güzide öğrencilerinin bir kısmı bugün mezun oluyorlar, mezun olan öğrencilerimize gelecek hayatlarında başarılar diliyorum.

Değerli Öğrenciler mesleki eğitim ülkemizin kalkınması için en önemli meselelerden biridir, eğer sürdürülebilir bir kalkınma istiyorsak sanayimizin ara eleman ihtiyacına cevap verecek bir mesleki eğitim sistemini mutlaka kurmamız gerekmektedir. İlçemizde makine sanayinin gelişimi için çalışmaktayız. Bu çalışmalar ışığında bu sektörün gelişimine yön verecek en önemli unsur bu okulumuz ve burada yetişen öğrencilerdir. Burada yetişen siz değerli gençler sanayicilerimizin işletmelerinde görev alacak onların geleceğine yön vereceksiniz belki aranızdan bir kısım öğrencimiz aldığı eğitimler neticesinde kendi iş yerlerini kurarak ticari hayata atılacaklar ve bu ekosistem ilçemizde metal ve makine sanayinin gelişimine katkı sağlayacaktır.

Değerli öğrenciler ve saygıdeğer veliler buradan sizlere çağrı yapıyorum mesleki eğitime yolladığımız çocuklarımız öğrendikleri mesleklerle geleceklerine yön vererek iş bulma konusunda diğer okullara göre bir adım öndedir. Bu unutulmamalıdır. Buradan mezun olan öğrencilerimizin iş bulma işsiz kalma sorunları bulunmamaktadır. Çünkü onların elinde bir altın bilezik var mesleki bilgileri var , mevcut teorik bilgilerini çalışarak tecrübe haline dönüştürdüklerinde ülkemizin kalkınmasındaki en büyük güç haline geleceklerdir. Ancak unutulmamalıdır teorik eğitim bir nebze ama tecrübe en büyük öğretmendir. Öğrencilerimizin iş hayatlarına atılarak tecrübe ile bilgilerini pekiştirmeleri gerekmektedir.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak okulumuz ile yaptığımız protokol kapsamında her yıl bölüm birincilerimizi ödüllendiriyoruz, aynı zamanda yüksek puan ile üniversiteye yerleşen öğrencilerimize burs veriyoruz, temel hedefimiz bu güzide okulumuzdaki mesleki eğitim kalitesinin gün geçtikçe artmasıdır bu hususta görev alan ve özveri ile çalışan ilçe milli eğitim müdürümüz başta olmak üzere okul müdürümüz ve tüm eğitim kadrosunu tebrik ediyor, ilçemizde eğitime yaptığı desteklerle çığır açan değerli hemşerimiz değerli abimiz Hasan Ferdi Turgutlu’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası