HABERLER  »  ODAMIZ MECLİS ÜYELERİ, RIFAT HİSARCIKLIOĞLU NUN DA KATILDIĞI TOBB BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE KATILDI

ODAMIZ MECLİS ÜYELERİ, RIFAT HİSARCIKLIOĞLU NUN DA KATILDIĞI TOBB BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE KATILDI

30.11.2015 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Artan ve İsmail Ulcay, Meclis Üyesi Ekrem Bölükbaşıoğlu, Nurettin Barman, Yılmaz Çingay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Oda Meclis üyelerine yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldılar. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 27-28-29 Kasım tarihlerini kapsayan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nin ilk gününde katılımcılarla bir araya geldi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ülkenin en demokratik kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, aynı meslek grubunda rekabet edilen kişilerden oy istemenin güçlüğünü ve demokratikliğini anlattı.
Seçilerek gelmenin meclis üyelerini bulundukları meslekte bölgelerinin lideri ve kanaat önderi yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Onun için temsil ettiğiniz kurumu, çalışmalarını, imkanlarını çok iyi bilmeniz gerekir. Yol gösterici olmanız lazım. İl ve ilçelerinizin kanaat önderi olarak size çok önemli görevler düşüyor. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır. Elinizde insanlara faydalı olabilmek için çok önemli bir fırsat var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin ön plana çıktığını vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu dünya ekonomisinin yüzde 50’sinin 600 büyük şehirde döndüğünü, küresel yarışta Türkiye’nin ön plana şehirlerin başarısıyla çıkacağını belirterek, bu nedenle bu toplantıları düzenlediklerini söyledi. 

“Kuş alayıyla uçar” diyen Hisarcıklıoğlu, TOBB’un başarısında oda ve borsa başkanlarının birlik ve beraberliğinin yattığını sözlerine ekledi.

Ankara’da düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri TOBB Sosyal Tesisler ve TOBB ETÜ’de yapılan çalışmalarla tamamlandı.

Üç gün süren program boyunca Meclis Üyelerine; TOBB’un iştirakleri, Dünya Ekonomisini Etkileyen Küresel Trendler, Merkez Bankası Politikaları, Döviz Kurları, Faiz, Türkiye Ekonomisindeki Dönüşüm, Yerelde  Ekonomi Gündeminin Belirlenmesi, Türk Dış Politikasının Bugünü ve Geleceği, Etkili Yönetim Becerileri, Etkili İletişim Becerileri, Protokol Kuralları, Finansal Eğitim, İşletme Fonksiyonları, Yönetim Fonksiyonları, Şirket Yönetimi Ve Kurumsallaşma, Sosyal Medya Yönetimi gibi konularında eğitimler verildi.

Eğitim programına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptığı değerlendirmede; “Meclis üyelerimizle birlikte 3 gün boyunca çok önemli bir eğitim programından geçtik. TOBB tarihinde  ilk kez gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 bin oda borsa meclis üyesine verilmesi planlanan bu eğitimleri düzenlediği için TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve eğitim sorumlularına çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası