HABERLER  »  ODAMIZ MECLİS TOPLANTISINDA SGK MANİSA İL MÜDÜRÜ YAVUZ KURT’ U MİSAFİR ETTİ

ODAMIZ MECLİS TOPLANTISINDA SGK MANİSA İL MÜDÜRÜ YAVUZ KURT’ U MİSAFİR ETTİ

25.02.2019 -  Odamız Şubat ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda, Manisa SGK İl Müdürümüz Yavuz Kurt ve oda başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında SGK teşvik uygulamaları Meclis Üyeleri ve Oda Başkanlarına anlatıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, gündem maddeleri, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “İş dünyamızla ilgili devlet teşvikleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere Meclis toplantımıza katılan Sayın Manisa SGK İl Müdürümüz Yavuz Kurt’a teşekkür ediyorum. 

Şubat ayı içerisinde Odamızda, Turgutlu İŞKUR Müdürü Mutlu Serkan Aslan ve İŞKUR Personeli Beyhan Agras tarafından, işverenlere Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Kısa Çalışma Ödeneği, Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere (Cumhurbaşkanı kararı ile 6 aya kadar uzatılabilir.) sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. 

Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat  Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Manisa’da bölgesel istişare toplantısına katılarak iş dünyamızın sorunlarını Bakanımıza ilettik. İş dünyamızın açısından oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hükümetimiz İş dünyasının sorunlarını bire bir Bakanlar vasıtasıyla dinleyerek çözüm yolları hakkında çalışmalar yapmaktadır. bu konuda hükümetimize çok teşekkür ederiz.

Salı günü TOBB’ da düzenlenecek törenle akreditasyon belgemizi alacağız, kalite tabanlı çalışmalara önem veriyor ve her geçen gün odamızın hizmet kalitesini artırıyoruz. Avrupa standardında bir oda olduğumuzun bir belgesidir. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmet kalitemizi her geçen gün arttırıyor ve üyelerimize, ilçemize, bölgemize ve ülkemize hizmet vermeye devam ediyoruz. 
27 Şubat Çarşamba günü Odamızın Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurullarının il icra komitesi üyelerinin seçimlerini yapacağız. Yeni oluşan kurullarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından Manisa SGK İl Müdürü Yavuz Kurt Tarafından Meclis üyeleri ve oda başkanlarına; iş dünyasına dönük teşvikler ve tedbirler hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. 

Sunumun ardından değerli açıklamalarından dolayı Manisa SGK İl Müdürü Yavuz Kurt ve beraberindeki ekibe teşekkürlerini ileten Meclis Başkanı Yavuz Semizler, dilek ve temenniler bölümünde söz alan olmadığından toplantıya katılan Meclis Üyelerine teşekkür ederek, toplantıyı sona erdirdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası