HABERLER  »  ODAMIZ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINDA TÜİK MANİSA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ MİSAFİR ETTİ

ODAMIZ MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISINDA TÜİK MANİSA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ MİSAFİR ETTİ

30.05.2016 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz Başkanlığında Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz; “Müslüman âleminin en değerli aylarından biri olan Ramazan ayına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan ayının ülkemize öncelikle barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.  

Ramazan ayı, inananlar için güzelliklere ve yüce Allah'ın rızasına ulaşabilmede çok önemli fırsatları içerisinde barındırır. Duaların ve ibadetin daha da anlam kazandığı bu günlerde, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmalıyız. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm üyelerimizin ve Halkımızın önümüzdeki hafta başlayacak olan mübarek Ramazan ayını şimdiden kutluyor,  hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 İş adamları olarak, bizler için en önemli hususların başında ülke yönetimdeki istikrar gelmektedir. Yeni kurulan 65. Hükümetin ülkemize hayırlı olmasını dilerim. İş camiası olarak Hükümetimizden beklentimiz, ekonomiye can katacak yeni yapısal ekonomik reformlardır. Ülke olarak yeni atılımlara ihtiyaç duyulduğu aşikârdır. 

Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen TOBB’un 72. Genel Kurulunda, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun vurguladığı gibi ‘Türkiye Hepimizin’ dir. Birlik beraberlik içerisinde ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasına hep beraber destek olmalıyız. 

Bugün aramızda bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Manisa İl Müdürümüz Sayın Dr. Mehmet AKYOL’ a da davetimizi kırmayarak toplantımıza teşrif ettiği ve İlçemizle İlimizin istatistiksel bilgilerini aktaracağı için çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. ” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Geçtiğimiz hafta kurularak göreve başlayan Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümetinin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Gıda sektörü, Türkiye ekonomisinin gelişmesinde nüfus, istihdam, beslenme, hammadde ve ihracata olan katkısı nedeniyle önemli bir rol üstlenmektedir. Gıda sanayisinin gelişmesi, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından izlenmesi ve uygulanabilmesi gerekmektedir. Bu yüzden gıda sanayisi için en önemli ihtiyaç nitelikli eleman ihtiyacıdır.

İlçemizde bu ihtiyaca cevap verebilmek için eğitime açık olan Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Liseleri’ nde GIDA TEKNOLOJİLERİ eğitim dalının açılması çok büyük önem taşımaktadır. Konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. İnşallah en yakın zamanda bu eğitim dalını İlçemizdeki okullumuza kazandırır ve gıda alanında İlçemiz ve bölgemizin nitelikli elaman ihtiyacına cevap verebilir bir konuma gelebiliriz. 

Nitelikli eleman ihtiyacı sadece gıda sanayinde değil, birçok sektörde Ülkemizin en önemli sorunlarından birisidir. Bu sektörlerden birisi de yapı sektörüdür. Yapı sektöründe çalışan meslek erbaplarının mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve mesleki yeterlilik belgesi almaları 25.05.2016 tarihi itibariyle artık kanunen de zorunlu hale gelmiştir. Konuyla ilgili olarak yarın sabah saat 9 da Odamızda kahvaltı eşliğinde bir toplantı gerçekleştireceğiz. Odamıza kayıtlı yapı sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin tamamının davetli olduğu toplantıya Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere ilgili tüm Kurum ve Kuruluş temsilcileri de teşrif edeceklerdir. 
Yapı sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz için büyük önem arz eden bu kahvaltılı toplantıya tüm üyelerimizin katılmalarını bekliyoruz.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sektör ayırmaksızın her alanda üyelerimizin sorunlarıyla ilgilenmeye, Onlara destek olmaya söz verdik ve bu sözümüzden de Allah’ ın izniyle hiçbir zaman dönmedik. Geçtiğimiz hafta sonu Odamıza kayıtlı sigortacılarımızla buluştuğumuz toplantı da bunun bir örneğidir. Toplantı da hem sigortacılık haftasını kutladık, hem üyelerimizin sorunlarını dinledik hem de sigorta alanında duayen olmuş emektar üyelerimizi ödüllendirdik. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bu buluşmaya vesile olan ve organizasyonu bizzat üstlenen, aramıza yeni katılmış olmasına rağmen çok özverili ve azimle çalışan Fatih AKKAYNAK kardeşimizi ve bağlı bulundukları meslek komitesinde yıllardır kol kola yürüdüğümüz Zeynel YAŞAR kardeşime çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. 

Biz Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak hep birlikte güçlüyüz. Yönetimimizle, Meclisimizle, Meslek Komitelerimizle birlikte hareket eder, herkesin görüşüne ve duruşuna saygı duyar, sadece üyelerimize daha iyi hizmet etmek için kanaat kullanırız.

Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın diyerek, yaklaşan Ramazan ayının tüm üyelerimize, Halkımıza ve İslam alemine bolluk ve bereket getirmesini diler, Ülkemizin yaşadığı bu acı ve kötü günlerin artık sonlanacağı bir Ramazan geçirmemizi temenni ediyorum.

Bugün bizlere İlçemiz ve İlimizin Sosyo ekonomik göstergeleri hakkında istatistiksel bilgiler verecek TUİK Manisa İl Müdürü Sayın Dr. Mehmet AKYOL’ a şahsım ve Kurumum adına çok teşekkür ederim” dedi.
TÜİK Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, kürsüye çıkarak Manisa ve Turgutlu'nun istatistiksel verilerini meclis üyelerine aktardı.

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz  toplantıya katılan tüm Meclis Üyelerine  ve TÜİK Manisa Bölge Müdürüne teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası