HABERLER  »  ODAMIZ MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı pazartesi gecesi TUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. 
Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay başkanlığındaki toplantıya Manisa TÜİK Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol ve Müdür Yardımcısı Umut Burak Geyikçi misafir olarak katıldı.
Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay ‘Dün yapılan yerel seçim sonuçları neticesinde İlçemizde ve Büyükşehirde Belediye Başkanlığı’ nı kazanan Milliyetçi Hareket Partisini ve yeni dönemde İlçemize başkanlık yapacak Belediye Başkanımız Sayın Turgay Şirin’ i, Manisa Büyükşehir Belediye Başkamız Sayın Cengiz Ergün’ ü ve teşkilatlarını şahsım ve Odamız adına tebrik ediyor, seçim sonuçlarının tüm vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 
Siyaset ve siyasetçinin konuşulduğu bu günlerde, 2009 yılında kaybettiğimiz değerli siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu’ nun geçtiğimiz hafta ölüm yıl dönümüydü. Bu vesileyle kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz. 
Seçimler, Halkın özgür iradesiyle karar verdiği toplumsal göstergelerdir. Ülkemizde Cumhuriyet rejimi sayesinde demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımız, yerel yönetimleri belirlemişler ve Onlara yetki vermişlerdir.  Bu andan itibaren yapılması gereken tek şey Halka hizmet için çalışmaktır. 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yerel yönetimlerden siyasetin, bir amaç değil araç olarak kullanılmasını ve siyasetçilerin Halkın refah ve memnuniyetine hizmet etmek için çalışmalarını istiyoruz. 
Bugün Meclis toplantımızda halkın refahı ve memnuniyetini ölçen, Ölçüp analiz eden ve bilgiyi kamuoyuyla en doğru şekliyle paylaşmak için çalışan Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Sayın Dr. Mehmet Akyol ve TUİK Manisa Bölge Müdürlüğü Ekonomik Araştırmalar Grup Sorumlusu Sayın Umut Burak Geyikçi’ yi misafir etmekten mutluluk duyuyoruz’ dedi.
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol ve TUİK Manisa Bölge Müdürlüğü Ekonomik Araştırmalar Grup Sorumlusu Umut Burak Geyikçi tarafından  TÜİK’ in işleyişi ve önemi hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra Manisa ve Turgutlu'ya dair istatistiki bilgiler verildi.
Gündemin bir diğer maddesi Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; ‘Saygıdeğer meclis Üyeleri bildiğiniz gibi 30.03.2014 Pazar günü yerel idare seçimleri gerçekleştirildi. Demokrasimizin bir gereği olarak vatandaşlarımız oylarını hur iradeleri ile kullandılar ve kendilerini yönetmek isteyen yerel yöneticileri belirlediler. İlçemizde Belediye Başkanlığı’na Turgay Şirin arkadaşımız seçildiler, Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na Cengiz Ergün kardeşimiz seçildiler. Kendilerini tebrik ediyor;  yapacakları çalışmalarda ilimiz ve ilçemiz adına başarılar diliyorum. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak misyonumuz ilçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak bu noktada ilçemiz ve bölgemiz adına atılacak adımlar ve yapılacak doğru çalışmalarda her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek istişare halinde ilçemizin gelişimine ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağımızı buradan ifade etmek isterim. Tekrar tüm seçilen yerel idarecilerimize, belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza yapacakları görevlerde başarılar diliyorum.

 Değerli Meclis üyelerimiz Zafer Kalkınma ajansının teknik desteği kapsamında yürüttüğümüz  KOSGEB tarafından desteklenen girişimcilik kursumuzun seçmelerini gerçekleştirdik. Oluşturulan 3 kursumuzda toplamda 90 kişi eğitim alarak sertifika alacaklar ve KOSGEB girişimcilik desteklerinden faydalanacaklar. İlçemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaşması anlamında bu 3 kursumuz  ile beraber toplamda 11 kurs gerçekleştirmiş olacağız şu ana kadar kurslarımızı tamamlayan 32 kursiyerimiz işyerlerini açarak başarı ile ilçemiz ekonomisine katkı sağlamaya başladılar, girişimcilik kurslarımız bundan sonrada devam edecek.
Değerli meclis üyelerimiz ; üyelerimizin sosyal ve kültürel bakış açılarını değiştirmek, işleri ile ilgili teknik bilgilerini artırmak gelişen teknolojileri yerinden takip etmelerini sağlamak amacı ile düzenlediğimiz yurtdışı ve yurt içi gezilerimiz devam ediyor.18-22 nisan tarihleri arasında Arnavutluk, Makedonya, Kosova’yı kapsayan gezimiz gerçekleşecek, Yine 6-10 mayıs tarihleri arasında ülkemizin en büyük yapı fuarlarından olan İstanbul  37.yapı fuarına ziyaret organizasyonu gerçekleştiriyoruz.
Değerli üyeler;  odamızın hizmet kapasitesini ve kalitesini artırmak amacı ile çalışmalarımız devam ediyor, Sigortacılık meslek komitemizin çalışmaları kapsamında ilçemizde sigortacılık levhaya kayıt sistemi işlemlerinin odamız tarafından gerçekleştirilmesi için yaptığımız başvuru kabul edildi personelimizin eğitimleri neticesinde artık odamızda bu hususta hizmet vermeye başladık, sigortacılık mesleğinde üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum
 Konferans salonumuzun aktif hale gelmesi ile birlikte Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir çok konferans ve sosyal etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Turgutlu  belediyesinin tiyatro grubunun oynadığı “Bir varmış çok yokmuş “ oyunu geçtiğimiz günlerde konferans salonumuzda sergilendi ve halkımız tarafından büyük beğeni gördü .16 Nisan tarihinde aynı oyunu odamız üyelerine özel konferans  salonumuzda oynayacaklar. Tüm meclis üyelerimizi eş ve çocuklarını  ve üyelerimizi bu etkinliğe bekliyoruz.
Odamız hizmet binasında güneş enerjisi ile elektrik üretmek için yazdığımız projeyi Zafer Kalkınma ajansına  sunduk, proje sonuçlarını bekliyoruz, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve aynı zamanda Elektrik  kullanımında kurumumuza katma değer sağlayacak bu projenin ajansımız tarafından destekleneceğine inanıyoruz. Zafer kalkınma ajansı kar amaçlı üye işletmelerimiz ile kar amacı gütmeyen kurumlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek için proje çağrılarında bulunuyorlar bu maddi kaynağın ilçemize kazandırılması noktasında üye işletmelerimizin ve kurum ve kuruluşlarımızın bu çağrıları takip ederek projelerini ajansa iletmeleri noktasında daha etkin olmaları için çaba sarf ediyoruz.
Değerli meclis Üyeleri Her yıl 18-24 mart Tarihleri arası  yaşlılar haftası olarak kutlanmakta Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu haftada huzur evini ziyaret ederek moral günü düzenledik. Yaşlılarımızla birlikte hoş bir seda yapıp onlarla birlikte eğlendik, Geçmişini bilmeyen tanımayan milletler geleceğe donuk planlama yapıp başarıya ulaşamazlar, Bu organizasyonumuzu geleneksel hale getirdik. Tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını buradan bir kez daha kutluyor ellerinden öpüyoruz.
Değerli meclis üyeleri ilçemizin sağlık, asayiş ve eğitim hizmetlerinin daha hızlı sağlıklı ve kaliteli bir şekilde  yürütülmesi için Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz, Teknoloji fakültemizin ihtiyaçları geçtiğimiz günlerde giderdik şimdide yeni açılacak  Diş hastanemizin engelliler için yapılan ünitesine Turgutlu Ticaret borsamız ile beraber destek vereceğiz. Üyelerimizden topladığımız aidatlarımızın üyelerimiz ve ilçemiz ihtiyaçları doğrultusunda harcamak için var gücümüz ile çalışıyoruz.’ dedi.
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün 17 Mart-19 Mart tarihlerinde gerçekleşen Danimarka gezisi resmi heyetinde yer alan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, resmi ziyarette yer alan Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve TOBB ve  DEİK Başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ile çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından  Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası