HABERLER  »  ODAMIZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

25.11.2014-  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı salı akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 

Toplantının açılışı yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler;  ‘Bu ay Hükümet ekonomide belirlenen dönüşüm programının reel ekonomiyle ilgili olan 9’unu düzenlenen basın toplantısında açıkladı.İlan edilen 9 sektörel dönüşüm programı ve 417 eylem planının ağırlıklı olarak reel sektör alanında olduğunu ifade eden Başbakan, “417 eylem planının temel hedefi hesap verilebilirliği güçlendirmektir” dedi.
Ekonomide dönüşüm programının ilk 9 maddesinde:
1- İthalata Olan Bağımlılığın Azaltılması Programı, 2- Öncelikli Teknoloji Alanlarında Ticarileştirme Programı , 3- Kamu Alımları Yoluyla Teknoloji Geliştirme ve Yerli Üretim, 4- Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim Programı, 5- Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Programı, 6- Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı, 7- Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm Programı, 8- Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı  9- Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programı
Bu temel 9 maddede yapılacak eylemleri incelediğinizde, 2023 yılında milli gelirin 2 trilyon dolara, kişi başına gelirin 25 bin dolara yükseltilmesini; ihracatın 500 milyar dolara çıkarılmasını; işsizlik oranının yüzde 5’e düşürülmesini; enflasyon oranlarının kalıcı bir biçimde düşük ve tek haneli rakamlara indirilmesinin hedeflendiğini görüyorsunuz. Ekonomide dönüşüm programı kapsamında açıklanan her madde ve eylem Ülkenin tüm kesimlerinin refahını inanılmaz boyutlarda arttıracak gibi görünüyor. Hal böyle olunca biz sanayiciler olarak bir an önce yatırım yapmaya başlamalıyız diye düşünüyoruz. Fakat bunlar plan olduğu için ve istikrar noktasında hem üreticimiz hem sanayicimiz yıllarca büyük darbeler aldığı için haklı olarak kimse hareket edemiyor. Bizler Devletimizin kalkınmasına hizmet edecek her planın arkasında durmaya hazırız, bu hususta Hükümetten tek beklentimiz Başbakanın temel hedef olarak gösterdiği Hesap verilebilirliği gerçekten güçlendirmesidir. Sözlerimin sonunda, geçtiğimiz gün kutlanan Öğretmenler günü dolayısıyla, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü buradan bir kez daha kutluyorum’ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın; ‘Eğitimdir ki bir milleti  hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder ,Ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasının temeli eğitimdir. Kalkınma hedefine giderken eğitim vazgeçilmezimizdir bu nedenle kurumsal çalışmalarımızda ilçemizdeki eğitim sistemimizin eksiklerini gidermek için bütçemiz imkanlarında yardımda bulunuyor eğitime destek veriyoruz. Bu vesile ile eğitim camiasının içinde asil bir görevi icra eden değerli öğretmenlerimizin geçmiş öğretmenler gününü kutluyorum. Değerli Meclis üyeleri Bizler Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri olarak biliyorsunuz yaptığımız hizmetler kapsamında  herhangi bir ücret almaksızın ilçemizin ve bölgemizin kalkınması üyelerimizin menfaati için çalışıyoruz 365 odamız ve borsamız aynı heyecan ve şevkle çalışıyor, maalesef bu şevkle hizmet veren Tokat Niksar Ticaret ve Sanayi Odamızın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şöhretoğlu’nun vefat ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz merhuma Allahtan rahmet camiamıza başsağlığı diliyoruz. Her ay meclis toplantılarımızı biliyorsunuz ayın son pazartesi günü yapıyoruz ancak dün Manisa’da  TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nunda katıldığı Bülent Koşmaz Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının açılış töreni  Bülent Koşmaz Fen lisesinin temel atma töreni etkinlikleri vardı bu nedenle meclis toplantımızı Salı gününe aldık Manisa’ya değerli hizmetler kazandırmış merhum Bülent Koşmaz’ı bu vesile ile tekrar anma fırsatı bulduk merhuma  Allahtan rahmet dileklerimi buradan bir kez daha iletmek istiyorum. Değerli Meclis Üyeleri  Odamız tarafından düzenlenen 12.girişimcilik eğitimini tamamladık 12 eğitim sonunda  350 yeni işyeri açma hayali olan girişimcimizin eğitimini sağladık. İlçemizde açılan 40 yakın yeni işyerinin  açılışında KOSGEB desteklerinden faydalanmasını sağladık, Ülkemizin Kalkınma hedefini yakalamasının en büyük yolu girişimci sayımızın artmasından geçmektedir. Bu vizyonla önümüzdeki dönemlerde bu eğitim çalışmalarına  devam edeceğiz. Değerli üyeler UMEM mesleki eğitim projesine önem veriyor ve niteliksiz işsizlerimize nitelik kazandırmak sureti ile sanayicilerimizin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Manisa’da düzenlenen UMEM beceri 10 ödül töreninde bu kapsamda en yüksek istihdamı sağlayan 3.firma olarak Seramiksan firmamız ödül aldılar kendilerini tebrik ediyorum, Kazan Kazan şeklinde yürüyen bu sistemden tüm üyelerimizin yararlanması için çalışmalar yürütüyoruz. Enerji Güneştir Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 4 kat kaba İnşaatımızı bitirdik gelecek ay içerisinde güneş enerji panellerimizin  döşenmesini sağlayacağız bu çalışmalar ile birlikte odamızın imar durumu ile ilgili sıkıntıları vardı bunları da düzenliyor oda hizmet binamız ile ilgili sorunları hallederek hizmet binamıza  kimlik kazandırıyoruz’ dedi.

Olağan meclis toplantımızın gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanı Yavuz Semizler, toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası