HABERLER  »  ODAMIZ KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINDA YAPILDI

ODAMIZ KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINDA YAPILDI

26.11.2018 - Odamız Kasım ayı olağan Meclis toplantısı Pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Şükrü Cem Deligöz Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz; “Geçtiğimiz cumartesi günü 24 Kasım öğretmenler gününü kutladık. Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bir kez daha kutluyorum. 

İlçemiz belediye eski başkanlarından İsmail Kırdar abimiz vefat ettiler. Şehrimize 1989-1994 yıllarında hizmet etmiş değerli bir büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

 Bugün İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu yapan askeri bir helikopterin düşmesi sonucu 4 askerimiz şehit olmuş 1 askerimiz ise yaralanmıştır. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize de acil şifalar dilerim. 

2018 yılının son ayına girmekteyiz. 2018 yılını kur dalgalanmalarıyla geçirdik. Bir anda artan döviz kurlarıyla birlikte artan fiyatlar tüketicinin alım gücünü etkileyerek, ekonomi de durgunluğa neden olmuştur. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı önlem paketleriyle gerileyen kur ve dengelenmeye başlayan ekonomi sayesinde tekrar piyasalara bir nebze de olsa hareket gelmiştir. Biz sanayici ve ticaret erbapları olarak döviz kurlarında olduğu gibi kredi faizlerinin de bir an önce makul seviyelere inmesini bekliyor ve istiyoruz. Bu düşüncelerle bu durgunluk günlerinin bir an önce geçmesini temenni eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “ İkinci el araç alım satımları ile ilgili malumunuz üzere bir takım düzenlemeler getirildi; bunlardan birisi de artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler ikinci el araç alım satımı yapamayacaklar.  Bu hususta gelen talepler doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir bilgilendirme toplantısı yapmıştık. Bunun üzerine oluşan talep nedeni ile ilçemizde bir sınav düzenlenmesi için çalışma başlattık. İlk etapta 42 kişinin katılımı ve TOBB MEYBEM işbirliği ile önümüzdeki günlerde sınavımızı gerçekleştireceğiz. Talep durumunda sınavın tekrarını yapmak için çalışmalar yürüteceğiz.

Bildiğiniz gibi; Odamız TOBB tarafından yürütülen akreditasyona sistemine tabi olup, geçtiğimiz günlerde Türk Loydu tarafından Odamız iş ve işlemleri akreditasyon sistemine uygunluk açısından denetlendi.  2 gün süren denetimler sonucu Odamız sistemdeki yerini daha üstlere çekerek başarılı bir denetim süreci geçirdi. Odamız işlevsel anlamda sisteme tam uyumlu bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bu denetimler sonucunda Odamız; 5 yıldızlı oda statüsünü koruyarak kalitesini artırdığını bir kez daha gösterdi. Bu hususta yapılan çalışmalara destek veren siz değerli Meclis üyelerimize, Meslek Komitesi üyelerimize, Yönetim Kurulumuza ve oda personelimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Bakanımız Sayın Berat Albayrak öncülüğünde başlatılan enflasyonla Topyekün mücadele programına; Turgutlu Ticaret Sanayi Odası olarak tam destek verdik. Bu kampanyaya katılım sağlayan değerli üyelerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. 

İş dünyası olarak ülkemiz menfaatleri doğrultusunda yapılacak tüm çalışmalarda paydaş ve öncü olmak güç birliği içerisinde hareket etmek çok önemlidir.

Kürsüden sürekli dile getirdiğim gibi kadın girişimciler kurulumuz çok güzel işlere imza atıyorlar. Yürütülen Kız Kardeşim projesi kapsamında düzenledikleri eğitimlerle iş dünyamızdaki kadınlarımızı ve ev hanımlarımıza nitelik kazandıracak eğitimler düzenliyorlar. Bu proje kapsamında üçüncü eğitimleri Bilgisayar Okuryazarlığı konusunda olup, 30 Ekim tarihinde Odamızda gerçekleşeceklerdir. Kadın girişimciliğine verdikleri desteklerden dolayı kendilerini buradan bir kez daha kutluyorum.

Malum bir yerel seçim dönemine giriyoruz. İlçemizin ve ilimizi belediye başkanlarını ve meclis üyelerini seçeceğiz yapılacak seçimlerin ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünün ardından Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası