HABERLER  »  ODAMIZ İŞ’TE KADINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ODAMIZ İŞ’TE KADINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

20.04.2016 - Ege bölgesinde iş dünyasının önemli kadın isimleri Turgutlu’da kadın girişimcilerle bir araya geldi. 

Turgutlu Ticaret ve Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Girişimci Kadın gücü tarafından düzenlenen İş’te Kadın isimli konferans Turgutlu’da düzenlendi. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleşen konferansa Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Asuman Demirdöver, Semahat Ünel, Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, iş dünyasında yer alan kadınlar ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Yeni Asır gazetesi genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı, Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, ES-PA AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ve LİYAKAT Derneği Başkan yardımcısı, Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu konuşmacı olarak yer aldı. İş dünyasında kadın olmanın ve girişimci ruha sahip olmanın ince ayrıntılarını katılımcılarına anlatan deneyimli isimler kariyerlerinin bugüne nasıl ulaştığı ile ilgili püf noktalardan bahsetti. Konferansta Şebnem Bursalı, Medya ve iş dünyasında kadın olmak üzere konuşma yaparken, Eskinazi, kadın girişimciliği ve sivil toplum kültürü, Güloğlu ise 2. kuşak kadın girişimci olmak üzerine konuşmalarını yaptı. Verimli ve samimi bir ortamda geçen konferansta Şebnem Bursalı, kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını anlattı. 23 yıldır gazetecilik yaptığını ifade eden Bursalı” 15 yıl sahada çalıştım ve 8 yıldır da Türkiye’de ikinci, şuanda da tek olarak genel yayın yönetmeliği görevini yürütüyorum. Bir kadın olarak en zirvede yer almak zor ancak bizden sonraki kuşakların bu seviyelerde görev yapabilmesi için çalışkanlık seviyemizi arttırmak zorundayız. Ben bir kadın olarak bir gazetenin en tepesindeyim ve benden sonra da buralarda yer alacak kadınlar için iyi bir rol model olmak adına büyük bir gayret gösteriyorum. 15 yıl sahadaydım ve sadece haber yapıyordum, şimdi haberinden, reklamından, finansından, muhasebesine kadar bir çok konuya hakim olmamız gerekiyor. Bu konularla ilgili kendimi geliştirdim, muhasebe kursları aldım ve daha sonra işletme master’i yaptım. Umut ediyorum ki ilerleyen dönemlerde bizim gibi daha nice kadın bu sektörde yöneticilik ve üst düzey idarecilik yapacaktır. Türk kadınına olan inancım tam, ancak kadınlarımız bunları kendilerine aşılamalı. Dünyanın neresinde olursanız olun, kadın ilk önce anne ve eş olarak görülür. Kariyer basamaklarını tırmanırken bu sizi zorlar ve birçok kadın bu mahalle baskısına dayanamaz. Ancak Türk kadını her sorunun üstesinden gelebilir. 23 yıldır gazetecilik sektöründeyim, gazetecilik bir meslekten ziyade bir yaşam tarzı, bu yaşam tarzına adapte olmak zordur. Kendi gazetemizde ve meslek ilkelerim arasında kadın hakları konusunda son derece hassasım. Kadına yönelik şiddet gibi haberlerde fotoğraf seçerken bile oldukça titiz davranırım. Şiddete uğrayan, kocası tarafından katledilen kadının fotoğrafı yerine onu öldüren yada şiddet uygulayan bir kocayı teşhir etmek gibi bir haber tarzımız var. Mesleği etiğimiz arasında kadına saygı zirvede yer alıyor diyebilirim. Gazetede kullanılan dile çok özen göstermek gerekir, medya dilini iyi seçmeli. Kötü kullanımı olan kelimeleri ve tabirleri kullanmak bu hadiselere alışkanlık düzeyinde bakmaya yol açar ve biz bunun karşısındayız. Medyada bir kadın olmak omuzlarımıza ağır bir yük bindirse de değerli Türk kadınını bulunduğum konumda en iyi şekilde temsil etmeliyim” dedi. Bursalı’nın samimi konuşmaları katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Kadın girişimcilerin arttığını ancak istenilen seviyede olmadığını belirten ve 2.neslin en iyi kadın girişimcileri arasında yer alan LİYAKAT Derneği Başkan yardımcısı, Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu, ebeveynlerin bu konularda yönlendirme noktasında çocuklarına iyi bir yol gösterici olmalarını tavsiye etti. Babasından devraldığı işlerin başına geçen Güloğlu;” Kadın girişimciler konusunda artış var ancak bu istenilen düzeyde değil. 2.kuşak girişimcilerin daha sabırlı olması gerekir, empati yapabilme yeteneğine ve teşekkür etme konularında kendimizi geliştirmeliyiz. Devraldığımız işlerde yenilikçi olmak önemli ancak işin kurucusu olan isimlerin tecrübelerinden yararlanmak gerekir. Başarılı olmanın en temel unsuru tabi ki çok çalışmaktır, çok çalışmak başarının yanı sıra girişimcilik ruhunu da uyandırır” ifadelerini kullandı. Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, ES-PA AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ise kadınların özellikle sivil toplum kuruluşları içerisinde aktif rol almaları gerektiğini dile getirdi. LİYAKAT derneği olarak önceliklerinin gençler ve kadınlar olduğunu belirten Eskinazi, sadece kadınlara yönelik projelerinin olmadığını da vurguladı. Plastik sektöründe iş hayatına başladığını ve aynı zamanda da Eczacılık fakültesini bitirdiğini dile getiren Eskinazi, üretmenin ve sanayinin içinde olmanın ağır bastığını ve kariyerine iş dünyasında devam ettiğini belirtti. STK’ların içerisinde kadının önemli rol oynayacağını dile getiren Eskinazi;” Derneğimizde girişimcilik konularında eğitimler düzenliyoruz. Girişimcilik konusunda projeler üretiyor, eğitime destek sağlıyoruz. Kadın girimciler artıyor ancak bu istediğimiz düzeyde değil. 100 binin üzerinde kadın girişimci var ancak bu rakamın %17’si sadece girişimci adı altında yer alıyor, işleri yine erkekler yürütüyor yani &17’lik dilim sadece kağıt üzerinde kalmış. Kadınlar toplumun her alanda yer almalı ve girişimcilik dünyasında adından daha sık söz ettirmeli, bizde bu yönde projeler üretiyoruz” dedi.

Konferans sonunda Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Ticarete Odası Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Asuman Demirdöver ve Semahat Ünel konuşmacılara çiçek ve birer plaket takdim etti.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası