HABERLER  »  ODAMIZ İLE VAKIFBANK ARASINDA 60 AY VADELİ KREDİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

ODAMIZ İLE VAKIFBANK ARASINDA 60 AY VADELİ KREDİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

25.03.2019 - Üyelerin ihtiyaç duydukları kısa, orta, uzun vadeli nakdi ve gayri nakdi kredilerin uygun faizli temini ile birçok bankacılık hizmetinde masraf muafiyeti sunan protokol, VakıfBank ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalandı.

Odamız hizmet binasında gerçekleştirilen protokole, Vakıfbank adına Bölge Müdürü Hayati Yaman, Bölge Ticari Pazarlama Yöneticisi Kerim Karasınır, Şube Müdürü Halil Gökmenoğlu ile Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay ve Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Erkan katıldı.  

Protokolün detayları hakkında bilgi paylaşan Bölge Müdürü Hayati Yaman, “Protokol kapsamında Oda üyelerinin kredi ihtiyaçları, Bankanın kredi değerlendirme ve tahsis politikaları kapsamında değerlendirilecektir” dedi. 

Yaman, bu kapsamda KOBİ segmentinde olmak kaydıyla üyelere işletme kredileri, imalatçı/ihracatçı destek kredileri, makine alım kredileri, yatırım kredileri, çevre bankacılığı enerji kredileri ile gayri nakdi krediler uygun maliyetlerle sunulacaktır. Ayrıca diğer bankacılık ürün ve hizmetleri ile finansal destekler sağlanacağını belirtti. 

Protokolün Oda üyelerine sağlayacağı faydaları sıralayan Yaman, üye işletmelerin:
- TL Nakit İşletme Kredileri kapsamında, işletme faaliyetleri ihtiyaçlarının çözümü için oluşturulan KOBİ Dost Kredi, Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi ve Makine Alım Kredi kampanyalarından faydalanabilecek. Aynı zamanda işletme faaliyetlerini sürdürecekleri, mesleklerini icra edecekleri, firma faaliyetlerinde veya yatırım amacıyla ticari işletmeleri adına gayrimenkul alımlarının finansmanı için İşyeri Edindirme Kredisi,  0 km ve ikinci el araç alımları ile araç filosu kurmak için kullanabilecekleri Araç ve Filo Kredilerini uygun maliyetlerle temin edebilecekler. Diğer nakdi krediler; Spot Kredi, Rotatif Kredi ve Çek karşılığı Avans Kredisi’ne, 
- İhracat Kredileri kapsamındaki Türk Eximbank Kaynaklı İhracat TL/Döviz Kredileri, TCMB Reeskont Kredileri ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kaynaklı Dış Ticaret Kredisi’ne, 
- Yatırım Kredileri kapsamındaki Banka Kaynaklı TL Yatırım Kredisi, Banka Kaynaklı Yabancı Para Yatırım Kredisi’ne, 
- Çevre Bankacılığı Enerji Kredileri kapsamındaki İmalatçının Yanındaki Güç Makine Alım Kampanyası’na, 
-  Gayri nakdi Krediler kapsamında; İş Taahhütleri Kredisi ve Diğer Konular, Avans ve Kesin Teminat Mektuplarına başvurabilecektir. 
Üyelere ayrıca diğer bankacılık ürün ve hizmetleri ile finansal destekler verilecektir. Bu kapsamda üyeler; 
-  Mal ve hizmet alımında bulundukları kişi ve kuruluşlara olan ödemelerini topluca yapabilecekleri Toplu Ödeme Sistemi’nden TÖS Protokolü imzalayarak yararlanabilecek, 
-  Çek işlemlerinde kolaylık sağlayan Sürekli Çek Basım Programı’ndan yararlanabilecek, 
-  Fatura, vergi ve SGK gibi düzenli ödemeler Banka aracılığıyla yapılabilecek, 
-  Dış Ticaret Paketleri’nden yararlanabilecekler, 
-  Sektörde bir ilk olan GÜMKART avantajlarından yararlanabilecekler, 
-  Tahsilat ürünlerinden yararlanabilecekler
-  Leasing, faktöring, sigorta gibi diğer bankacılık ürünlerinden yararlanabilecekler. 
VakıfBank ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol ile üyelere 60 aya varan vade imkânı sunuluyor.  
- KOBİ Dost Kredisi Kampanyası, İş Yeri Edindirme Kredisi ve Araç Kredilerinde aylık 1,64 faiz oranı uygulanıyor. 
- Katma Değer Üreten İmalatçı- İhracatçı Kredisi’nde son yıl sonu cirosu 25 milyon TL üzerinde ve yerli malı belgesi olan üyelere, bir defalığına, 6 ay ödemesiz 60 ay vadede aylık 1,45 faiz oranı ve maksimum limit 2.5 milyon TL kredi kullandırılıyor. Kredi üzerinden %1 + BSMV masraf ve komisyon alınıyor. 
- İmalatçının Yanındaki Güç Makine Alım Kampanyası kapsamında masrafsız TL olarak yüzde 1,59 oranıyla kredi alınabiliyor.
- Protokol kapsamında verilecek Teminat Mektuplarında yıllık %1.25’ten başlayan komisyon oranları alınıyor”dedi.

Oda üyelerinin finansman gereksinimlerinin uygun şartlarla karşılanması amacıyla Vakıfbank ile bu protokolü imzaladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Bankanın belirlediği yeterlilik şartlarını sağlayan üyelerimiz bu imkanlardan yararlanabileceklerdir” dedi. Aydın, protokolün üyelerimize katkı sağlaması temennisiyle hayırlı olması dileğinde bulundu. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası