HABERLER  »  ODAMIZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

ODAMIZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

25.06.2019 - Odamız Haziran ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığında gerçekleşti. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, Meclis açılış konuşmasını yapan Semizler, Turgutlu Meslek Yüksekokulunun kurucu hocası ve mevcut müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız’a Allah’tan rahmet ve kederli ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerinden bulundu. 

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “2000 yılından bu yana Turgutlu Meslek Yüksek Okulunda görev yapan ilçemize ve mesleki eğitime değerli hizmetleri bulunan Prof. Dr. Kenan Yalınız’ı hocamızı kaybetmiş bulunmaktayız. Kurumsal işbirliği yaptığımız Üniversite - Sanayi işbirliği için var gücü ile çalışan çok değerli bir akademisyen olan Kenan hocamıza Allahtan rahmet; kederli ailesine başsağlığı dileklerimi buradan bir kez daha iletmek isterim.

Ahilik kültürünün yeri TOBB camiamız ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamız için bambaşkadır;  Bugün gurur duyduğumuz oda ve borsa camiamız, 900 yıllık ahilik ve lonca geleneğinin günümüze tezahür etmiş halidir. Biz geleneğimizle gurur duyuyoruz.  Çünkü geleneğimizde güzel ahlak var. Doğruluk var, dürüstlük var. Biz hala “Gerçek zenginlik mal çokluğu ile değil, gönül tokluğu iledir” diyoruz. Biz hala “Doğrulukla yapılmayan iş bereket getirmez, getirse de sürekli olmaz” diyoruz. Biz hala “Hilesi hurdası yok, helalinden malımız; Ziyadesi zarar verir, kanaattir kârımız” diyoruz ve bu mirasın korunması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu hususta önümüzdeki günlerde ilçemizde kaybolan meslekler ile ilgili bir yayın hazırlıklarının son aşamasına gelmiş bulunuyoruz.

Odamızın kurumsal çalışmaları ve destekleri devam ediyor. Teknoloji fakültemizin insansız denizaltı projesine sponsor olduk.

 Endüstri Meslek Lisemizin her yıl bölüm birincilerini ödüllendiriyoruz.

Meslek Yüksek Okulumuzda dereceye girenlere ödüller veriyoruz. 

Mesleki Eğitimin ve öğrenci kalitesinin artması için kurumsal çalışmalarımıza devam ediyoruz.
23 Haziran İstanbul Belediye Başkanlığı Seçimleri dün itibari ile sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanan Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyoruz. Bu seçiminde sonuçlanması ile ülke genelinde seçim döneminden artık çıkmış bulunuyoruz. Artık Hükümetimiz, iş dünyamız ile birlik olarak ekonomiye odaklanmalı ve bu dönemi kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. Şimdi siyasi görüşümüz ne olursa olsun, milletimizin kararını saygı duyup, 82 milyon el ele, gönül gönüle verip, aydınlık geleceğimize birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanıdır. Türkiye’nin bölgesinde ve küresel ekonomide yükselmesi için hepimize görev düşüyor. Türk iş dünyası olarak el birliği ile daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız.

Hükümetimiz tarafından yeni yatırım yapacak olan üyelerimiz için İVME finansman kredisi açıklandı. Destek kredisi hakkında Halkbank Ege Bölge Müdürü Sayın Murat Erdoğan ve ekibi odamızı ziyaret finansman destek kredisi hakkında bilgi verdiler. 

 İVME Finansman Paketiyle;  ülkemizde ithal oranı yüksek makine imalat sanayii alt sektörleri ve hammadde-ara malı imalat sanayii alt sektörlerinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi ve yerli üretim kapasitesinin artırılması, ithal bağımlılığın azaltılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi, böylece ithal ikamesi fonksiyonunun sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın Meclis’e hitabının ardından Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Hizmet Şeref Belgesi takdimi için Meclis üyesi Ali Koyuncu’yu davet etti.

Odamız Meclis üyesi ve aynı zamanda TOBB delegesi Ali Koyuncu’ya TOBB camiasına ve Türkiye ekonomisine bulunduğu hizmetlerden dolayı Hizmet Şeref Belgesi, Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın ve Meclis Başkanımız Yavuz Semizler tarafından takdim edildi. 

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek Haziran ayı Meclis toplantısına son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası