HABERLER  »  Odamız Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Odamız Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Odamız Haziran Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
 Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan meclis toplantısı pazartesi gecesi TUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığındaki toplantı yaklaşık bir saat sürdü.
  Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler: “Geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulumuz ile birlikte Turgutlu Meslek Yüksek Okulunun mezuniyet törenine katıldık. Eğitime verdiğimiz önemi göstermek ve başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla, Okulda ilk üçe giren öğrencilerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendirdik. Bununla birlikte yeni tamamlanan ve bu yıl faaliyete girecek olan Teknoloji Fakültemizin bir sınıfının tüm tefrişat masraflarını Oda olarak karşıladık.
   Yine geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Genel Kurul Delegelerimiz ile Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduk. Milletvekillerimiz ve Birlik Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na yaptığımız ziyaretlerde, İlçemizin ve üyelerimizin sorunlarını dile getirdik, birlikte çözüm yollarını konuştuk. Daha güçlü bir Turgutlu için çalışmalarımızı aksatacak her konuyu, her platformda dile getirmek ve çözüm yollarını en hızlı şekilde devreye sokabilmek adına, yapmış olduğumuz temaslarda aldığımız desteklerden dolayı son derece mutluyum. Bu iyi dileklerimle 2 hafta sonra gireceğimiz Mübarek Ramazan ayının, tüm Halkımıza bolluk ve bereket getirmesini temenni eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.” diye konuştu.
  2013 yılı Mayıs ayı meclis tutanağının okunarak onaylanması, 2013 yılı mayıs ayı mizan cetvelinin tasdiki ve Re’sen terk edilecek üyelerin aidat alacaklarının takibinden vazgeçilmesi hususunun görüşülmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yönetim kurulu izahatlarını açıkladı.
  Aydın yaptığı konuşmada: “İlçemizin katma değer yaratan ürünlerimize coğrafi işaret belgesi alarak marka değeri yaratmak ve Pazar paylarını artırmak için faaliyetlere başladık, Turgutlu Papaz eriğimizin coğrafi işaret belgesini almak üzere Turgutlu Ticaret Borsası, Turgutlu Ziraat odamız, Turgutlu Toptancı sebze ve meyve komisyoncuları derneğimizle 4 kurum bir arada bir protokol gerçekleştirdik. Kurumsal işbirlikleri ile Turgutlu’muzun katma değer yaratan marka değeri taşıyan ürünlerimizin ulusal ve uluslararası arenada Pazar paylarını artırmak için önümüzdeki günlerde çalışmalarımız devam edecek, Turgutlu Papaz eriği ile ilgili Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümündeki gıda laboratuvarına test ve analiz çalışmaları için müracaatımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde papaz eriği ile ilgili Türk patent enstitüsüne müracaatımızı gerçekleştireceğiz ve 4 kurum birlikte ürünümüzün tanınırlığını ve Pazar payını artırmak için faaliyet göstereceğiz.
  Turgutlu, TR33 bölgesinde bulunan 4 il ve ilçeleri arasında zafer kalkınma ajansından en çok projesi kabul edilen ilçe konumunda bulunmaktadır. Yine Zafer Kalkınma ajansına Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak en az 2 proje ile müracaat etmeyi hedefliyoruz.
 Yine Odamızla uluslararası kontak noktaları kurarak kardeş oda protokolleri imzalayacağız. Bu hususta önümüzdeki günlerde yoğun çalışmalarımız olacak, Yine üyelerimizin ihracat işlemlerini yönlendirmek, mevzuat ve vb konularda bilgilendirmelerini sağlamak, iş taleplerini güncel olarak üyelerimizle paylaşmak için odamız bünyesinde dış ticaret ofisi kurmak için çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz ilçemizin 100 milyon dolar seviyelerinde olan ihracatını 200 milyon dolar seviyelerinin üzerine çıkarmak.
  Yine Odamızın kurumsal yapısının gelişmesini sağlamak amacı ile çalışmalara başladık TOBB oda akreditasyon sistemi ve ISO 9001 kalite hizmet belgesi sahibi odamızın kalite yapısının geliştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde odamıza müşteri memnuniyet sistemi kurarak bunu belgelendirmek istiyoruz. Yine üyelerimizin daha iyi hizmet almalarını sağlamak için teknolojik altyapımızın geliştirilmesi için çalışmalara başladık. Odamız Web sayfasından online hizmet verebilmek için çalışıyoruz ayrıca oda hizmetlerimizin ve çalışmalarımızın tamamını dijital ortama taşıyarak dijital bir arşiv sistemi oluşturacağız.
  Üyelerimizden gelen talep ve sorunlar ile ilgili hızlı bir şekilde çözüm bulmak için çalışıyoruz. Tüm meslek komitesi ve meclis üyelerimize buradan seslenmek istiyorum sorunlarımızı, taleplerimizi odamız ile paylaşırsanız, bu sorunların çözüme kavuşması noktasında tüm desteğimizle çalışacağız.” şeklinde konuştu. 
   Dilek ve Temenniler bölümünün ardından Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası