HABERLER  »  ODAMIZ GİRİŞİMCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

ODAMIZ GİRİŞİMCİLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

18.09.2014- Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında, KOSGEB işbirliğiyle düzenlemiş olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 83 girişimcisi sertifikalarına kavuştular.

Odamız Meclis toplantı salonunda yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika törenine, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, KOSGEB İl Müdürü Recep Özçevik, Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, Odamız meclis üyeleri ve girişimciler katıldılar.

 Sertifika töreni açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın; ‘Geçtiğimiz aylarda başlatmış olduğumuz Girişimcilik Kültürünü Yaygınlaştırma projemiz kapsamında 90 kişiye KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri verdik.
Eğitimini başarıyla tamamlayan 83 kişiye bugün sertifikalarını takdim edeceğiz.
Bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz 11 girişimcilik eğitimiyle 310 kişiye girişimcilik ruhu ve KOSGEB desteğiyle iş yeri açmalarına imkan sağladık. Manisa bölgesinde yer alan Ticaret ve Sanayi Odaları içerisinde en çok girişimcilik kursu açan oda olmak da bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmaktadır. Amacımız bundan sonra da yeni girişimci adaylarına vesile olmaktır. Kasım ayı içerisinde 12. sini açmayı düşündüğümüz girişimcilik eğitimiyle ekonomiye yön veren en önemli unsur girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.
Dileğim bugün burada sertifikalarını alan tüm girişimcilerimiz düşündükleri projeleri  hayata geçirip işyerlerini açsınlar ve KOSGEB’in yeni iş yeri açanlara verdiği,  30 bin hibe ve 70 bin geri ödemeli desteklerinden yararlansınlar. Desteklerden yararlandıktan sonra da  önce yerelimizin sonra da ülkemizin ekonomisine katkı  sağlasınlar.
Tüm girişimci adaylarımıza açacakları işyerlerinin hayırlı olmasını temenni eder, iş hayatlarında başarılar dilerim’ dedi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, Manisa Merkez ve ilçelerinde toplam 101 eğitimin tamamlandığını  ve toplam 2754 mezun verdiklerini belirterek  bu eğitimlerin çok önemli olduğunu söyledi.  Özçevik  bir anısını da şu şekilde anlattı;  bir kursiyerimiz dedi ki, ‘biz bu eğitimlere katılmasaydık. Yeni açtığımız işyerini kapatmak zorunda kalırdık.Yani iflas ederdik. Şu an ayakta kalabiliyorsak  bu eğitimlerin  sayesinde’ dedi.

Sertifika takdiminin ardından, toplu hatıra fotoğrafı çekilerek törene son verildi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası