HABERLER  »  ODAMIZ EYLÜL AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ EYLÜL AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

29.09.2014- Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığındaki toplantıya Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkanı Aydın Telseren’le birlikte yönetim kurulu üyeleri ve  TEİAŞ grup müdürü Nejdet Gürler misafir olarak katıldı.

Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler; ‘Bu ay hepimizi derinden üzen acı bir hadise yaşadık. Meclisimizin değerli üyesi, İlçemizin saygıdeğer işadamlarından Veli KARAKURT abimizi kaybettik. Turgutlu’ muza ve Odamıza çok büyük değerler kazandıran, başarılı işadamını saygı ve minnetle anıyor, başta ailesi ve yakınları olmak üzere hepimize başsağlığı diliyorum. 
Bu ay içerisinde kesinleşerek açıklanan torba yasa birçok üyemizin ve vatandaşımızın yüzünü güldürdü. Sürekli artan rekabet koşulları ve girdi maliyetlerinin önüne geçilemez yükselişi karşısında bunalan esnaf ve sanayici geriye dönük borçlarında yapılandırmaya giderek biraz da olsa nefes almaya çalışacak. Devletin bu tarz torba kanunlar çıkararak vatandaşlarımızın borçlarını yapılandırması son derece önemli ve güzel bir uygulama fakat her zaman dile getirdiğimiz şekilde borçlarını geciktirmeden düzenli olarak ödeyen vatandaşlarımızı da ödüllendirecek bir uygulamaya geçilmesini temenni ediyoruz. 
Bu ay Meclis üyesi olarak aramıza katılan Şirinbaş Tarımsal Sulama Şirketinin yetkilisi değerli kardeşim Cemal Şirinbaş’a da yeni görevinin hayırlı olmasını, Turgutlu’ muza hizmet yarışında bizlerle birlikte başarılı işlere imza atmasını diliyorum.
Bu hafta sonu kısmetse mübarek Kurban Bayramını kutlayacağız. Ben şimdiden tüm üyelerimizin ve İslam âleminin bayramını kutluyor, hayırlara vesile olması temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum’ dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, BAYOSB Bölge Müdürü Fiden Akdemir organize sanayi sitesiyle ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi ve alt yapısından üst yapısına kadar modern bir tesis hazırlandıklarını belirtti. Akdemir'den sonra BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ise Kemalpaşa, Turgutlu ve Bağyurdu Organize Sanayi bölgelerinin ortak hareket edeceğini ve bu konuda gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti. Telseren;" Bu bölgeyi Sanayi vadisi yapmak istiyoruz hep berabere büyüyeceğiz. 3 OSB ortak çalıştay düzenleyecek" dedi.
TEİAŞ Üretim Grup Müdürü Nejder Gürler ise elektrik yatırımlarıyla ilgili olarak meclise detaylı bilgiler aktardı.

Gündem maddelerinden bir diğeri olan Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; ‘Bağyurdu OSB değerli yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri meclis toplantımıza hoş geldiniz. Değerli Meclis Üyeleri bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu üyemiz değerli işadamı Veli Karakurt’u ani bir kalp krizi neticesinde kaybetmiş bulunuyoruz, kendisine buradan bir kez daha rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileklerimizi iletmek istiyorum. Veli Karakurt’ dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine Halil Artan, meclis üyeliğine Cemal Şirinbaş gelmiş bulunmakta kendilerine yeni görevlerinde başarı dileklerimi sunuyorum.
Değerli Meclis Üyelerimiz Girişimciliğin gelişmesi adına düzenlediğimiz Girişimcilik eğitimlerinden 9, 10 ve 11.  girişimcilik eğitimlerinin sertifika törenini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve aynı zamanda yeni işyeri açacakların KOSGEB desteklerinden faydalanması için gerçekleştirdiğimiz eğitimlere bugüne kadar 308 kişi katıldı ve 42 kişi işyerini açarak KOSGEB desteklerinden faydalandı. Bu önemli faaliyetimize devam ediyoruz. Kasım  ayında yeni bir girişimcilik eğitimi açıyoruz, eğitime katılmak isteyen girişimci adaylarını odamıza bekliyoruz.
Enerji güneştir ihalemizi eylül ayı içerisinde gerçekleştirdik. Projemiz, KDV Dâhil 305.000,00 TL bedelle “RA Alternatif Enerji Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Özel Eğitim ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi” ne ihale edilmiştir. Projemiz beklenen süreçlerde devam ediyor, Proje tamamlandığında, güneşin tükenmez enerjisinden yaralanarak ve sabit bir maliyetle hizmet binamızın elektrik ihtiyacını karşılıyor olacağız’ dedi.
 Değerli Üyeler Pakistan’ın Karaçi şehrinde düzenlenen ECO CCI 13. Genel Kurul, 19. Yürütme Kurulu ve Komite Toplantısına TOBB adına TOBB başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraber iştirak ettik. TOBB adına toplantıda Türkiye Raporunu iletmek üzere başkanımız şahsımı görevlendirdi. Ülkemizi ve odamızı toplantıda layığı ile temsil ettik. Türkiye’nin aralarında bulunduğu (Afganistan,Azerbeycan,İran,Özbekistan,Türkmenistan,Kazakistan,Kırgızistan,Pakistan,Tacikistan,Türkiye)10 üyeli Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (ECO) daha aktif hale getirilmesi gerekmekte. Küreselleşmenin arttığı günümüzde, yaşanan siyasi ve ekonomik sorunların ülkelerin sınırları içerisinde kalmasının imkansız hale gelmiş durumdadır bu nedenle bölgesel örgütlerin önemi artmıştır. Mevcut yaşanan halk hareketi nedeni ile sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşen toplantı esnasında Pakistan’ın ülkemizden ekonomik ve siyasi anlamda maalesef ki çok geride olduğuna bizzat şahit oldum. Toplantının sonunda İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası, Başkanlık görevini Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu’na devretti.
Değerli Üyeler 11 Eylül 2014 Perşembe günü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ,İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İLE BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN ‘un 77. Maddesi ile 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. 
Bu madde ile Odamıza aidat borcu bulunan üyelerimizin borçlarının yeniden yapılandırılmasına ve faizlerinin affedilmesine dair hükümler bulunmaktadır. Odamıza aidat borcu bulunan üyelerimizin bu maddeden faydalanabilmeleri için 30.Kasım.2014 tarihine kadar odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Vergi dairesinden işi terk eden üyelerimizin kayıtları müracaat gerekmeksizin res’en vergi dairesi terk tarihi itibari ile silinecektir. Bu hususta odamızda tespit çalışmalarına başlamış bulunuyoruz.
Değerli Üyeler Bayramlar toplum olarak birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı sevgi, saygı ve hoşgörünün zirveye çıktığı belki de en anlamlı günlerimizdir. Dargınları barıştıran, çocukların yüzlerini güldüren, yaşlıları sevindirip mutlu eden bayram günlerinde yaşanan mutluluk ve huzurun tüm yaşantımıza yayıldığı bir dünya özlemiyle, üyelerimizin ve tüm Turgutlu halkının  Kurban Bayramı’nı kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım’ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan herkese  teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası