HABERLER  »  ODAMIZ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan meclis toplantısı pazartesi gecesi TUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay başkanlığındaki toplantıya  Çaldağ Nikel Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden Genel Müdür Cevat Er, Genel Müdür Yardımcısı Köksal İbrahimoğlu, Kurumsal İletişim Sorumlusu Ayşe Kahraman ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Halim Yücetürk katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay: “Herkesin gündeminde  olan 2014 yerel seçim sürecinde tüm siyasi partiler seçim hazırlıklarına başladı. Bizler Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak, kendi düşünce özgürlüğümüzün bilincinde ve her şeyden önce bu Kurumda üyelerimizi temsil ettiğimizi bilerek, demokrasiyi destekleyerek, seçim sürecini takip etmeliyiz. Bir Ülkenin kalkınması, Halkın her kesiminin söz sahibi olduğu ileri demokrasilerde mümkündür. İşte bu yüzden bir Kurum olarak bizim demokrasinin sistemleriyle değil, demokrasinin özüyle hareket etmemiz gerekmektedir. 2014 seçim sürecinde Kurum olarak Odamız siyasetten uzak ama demokrasiye yakın tavrını koruyarak, üyelerimizin ve Halkımızın memnuniyeti esasını benimseyecektir. Bireysel olarak herkesin kendi düşüncesini savunmakta özgür olduğu Ülkemizde, seçimlere girecek tüm parti ve başkan adaylarına Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak başarılar diliyor tek beklentimizin üyelerimiz ve Halkımızın memnuniyeti olduğunu vurgulamak istiyoruz.” Dedi
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptığı konuşmada: “Eylül ayı, Odamız için en hareketli geçen aylardan biri oldu. Bu ay içerisinde Odamızda çok değerli milletvekillerimizi ve birçok Kurum ve Kuruluşun üst düzey temsilcilerini ağırlama fırsatı bulduk. İlimiz ve İlçemiz için çok önemli toplantılara ev sahipliği yaptık. Bu önemli ziyaretlerden birisi de TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldı. Odamıza bizleri ziyaret ederek şeref veren tüm misafirlerimize; Odamız ve İlçemiz ile ilgili bilgiler aktardık. Yapmış olduğumuz ve yapacak olduğumuz projelerimizi ve düşüncelerimizi paylaştık. Bu ziyaretler kapsamında, beni memnun eden en önemli nokta, yaptığımız her faaliyetin ve hizmetin, bizleri takip eden kişilerce takdir toplamış olduğunu görmektir. Odamızın kaliteli hizmet anlayışının herkes tarafından benimsenmiş olması bizleri son derece memnun etmektedir…Geçtiğimiz ay içerisinde girişimcilik eğitimlerimizin 8. sini de tamamladık. İlçemizdeki girişimcilerimizi desteklemek, onların Odamıza ve İlçemize kazandıracağı katkıları görmek adına vermiş olduğumuz bu hizmettin tüm girişimcilerimize hayırlı olmasını diliyorum… Odamız sosyal sorumluluklarında eğitim ve sağlık sektörü, bizler için ticaret ve sanayiye verdiğimiz önem kadar değerli ve anlamlıdır. Bu bağlamda İlçemiz öğrencilerine verdiğimiz kıyafet ve ayakkabı yardımlarımız artık gelenekselleşmiş olarak bu yılda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Sağlık sektörü için ise geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz ve Kızılay ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyamıza, üyelerimiz ve Halkımız kan vererek destek sağlamışlardır. Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunun bilincinde olan tüm kan bağışçılarımızı gönülden kutluyorum.
 Yine İlçemizin sağlığını korumak adına, Sağlık Bakanlığı ve TOBB’ un katkılarıyla yola çıkan, Odamız Kadın Girişimciler Kurulu’nun büyük destek verdiği Meme Kanseri tarama aracımız bu hafta içinde tam gün ücretsiz olarak, İlçemizdeki bayanların sağlığını korumak için hizmet verecektir. Turgutlu Belediyesi Orta Park alanında bulunan araç, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtarması amacıyla 4 Ekim Cuma gününe kadar simir ve mamografi testleri yapacaktır. Meme kanseri tarama aracı 7-11 Ekim tarihleri arasında da Ahmetli’de halkımıza hizmet verecektir.” diye konuştu.
Toplantının gündem maddelerinden biri olan TOBB 10.07.2013 tarih ve 15454 sayılı Nace kodları ve meslek grupları hakkındaki düzenlemeler onaylanırken, daha sonra Çaldağ Nikel Madencilik San. ve Tic. A.Ş. yetkilileri projelerindeki değişiklikleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Firma yetkilileri Meclis üyelerimizin maden işletmesiyle ilgili sorularını cevapladıktan sonra Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Ay toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası