HABERLER  »  ODAMIZ EV SAHİPLİĞİNDE ODALAR İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ EV SAHİPLİĞİNDE ODALAR İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

28.11.2017 - Odamız ev sahipliğinde Turgutlu Kaymakam Uğur Turan’ın başkanlığında oda başkanlarının katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, Turgutlu Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Vergi Dairesi Müdürü Erkan Kirezli, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Gülten Karagöz, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Musa Çallı ve Esnaf Odaları Başkanları katıldılar.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan yaptığı açılış konuşmasında; “Ortak akıl ile ilçede yönetişim kavramını geliştirme ve birlikte sorunları çözmek için bu toplantıların yapılmasının faydalı olacağını ifade ederek sorunlarımızı konuşalım. Ortak akılla çözümler üretelim, çözümü için çalışalım çözülmeyenleri tekrar tekrar dile getirelim.  Bunun için bu toplantıların yapılması faydalı olacaktır” dedi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Katılımcılara hoş geldiniz diyerek Kaymakam’ımıza katıldığını belirtti. Bizler; odalar olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz, sizlerde farkındasınız dönem dönem bu toplantıları gerçekleştiriyoruz.

Oda üyelerinin yaşadığı sorunlara değinen Aydın, Turgutlu belediyesi tarafından yapılan numarataj çalışmaları sonrası adresleri resen değişen üyelerimiz maalesef bu resen değişikliğe ilişkin belge alamadıklarından adres değişiklikleri işlemlerinde harç ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Eğer resen değişikliği yapan kurum bunu belgelendirirse harçsız bu işlemlerin yapılması mümkündür. Bu hususta sorunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.

Sabit bir araç muayene istasyonu ilçemizin 8 yıldır çözemediği sorunların başında gelmektedir. 35 ilden büyük nüfusu 100 bini aşkın kayıtlı aracı bulunan ilçemize bu araç muayene istasyonunu maalesef kazandıramadık” dedi.

Oda başkanları ve kurum amirlerinin önerileri ve fikir alışverişleri şeklinde devam eden toplantı, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan’ın değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla sona erdi. 

Bir sonraki toplantının Turgutlu Ticaret Borsası ev sahipliğinde Şubat ayı içerisinde yapılmasına karar verildi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası