HABERLER  »  ODAMIZ ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

28.12.2015 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığı’nda Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler:  “Odamız Meclis üyesi İsmail KEBAPÇI kardeşimizin babası Erdoğan KEBAPÇI ağabeyimizi dün toprağa verdik. Kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. 2015 yılının son günlerini yaşamaktayız. Tüm Dünya Ülkelerinde olduğu gibi Ülkemizde de bu yıl çok zorlu geçti. Ekonomik sıkıntılar, komşu ülkelerimizde yaşanan ve zaman zaman bizi de içine alan siyasi sorunlar, 2 genel seçim atmosferi ve en acısı da terör olayları çok canımızı yaktı. Bu zorlu ve acı günlerin yeni yılda artık yaşanmaması en büyük temennimiz. Ülkemiz ekonomisi 2015 yılında istatistiklere bakıldığında yüzde 4 seviyelerinde büyümüş gibi görünse de, ithalata bağlı üretim ve ticaretimiz bu büyümeyi somut anlamda ekonomide daralma olarak hissettirmiştir. Her yıl olduğu gibi 2016 yılına da büyük beklentiler ve umutlarla gireceğiz. Başta sağlık olmak üzere, barış ortamının egemen olduğu bir Dünya, ekonomik sorunların aşıldığı bir toplum ve mutlu insanların olduğu bir Türkiye özleminin 2016 da gerçekleşmesi umuduyla sizlerin, tüm üyelerimizin ve Halkımızın yeni yılını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; “Değerli  meclis üyelerimiz ; Odamız Meclis Üyelerinden İsmail Kebapçı’nın babaları Erdoğan Kebapçı Pazar günü hakkı rahmetine kavuştu merhuma Allahtan rahmet, değerli meclis üyemiz İsmail kardeşimiz ve ailesine sabır dileklerimi buradan bir kez daha iletmek istiyorum,
Değerli Meclis Üyeleri Gelir İdaresi Başkanlığınca vergi uygulamaları ile ilgili işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında elektronik tebligat (e-tebligat)  uygulamasına ilişkin 456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazetede yayımlanmış olup, 01.01.2016 tarihi itibariyle e-tebligat uygulamasına geçilecektir. Bu hususta Gelir İdaresi başkanlığı ile odamız üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenledik,
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim ve seminer faaliyetlerine önem verdiğimizi ifade etmiştik bu hususta çalışmalarımız devam ediyor; Zafer Kalkınma Ajansının teknik desteği kapsamında İşadamları için bilanço okuma teknikleri, ihracat eğitimleri yapmayı planlıyoruz bu hususta teknik destek proje başvurumuzu zafer kalkınma ajansına gönderdik, 17 inci Girişimcilik eğitimini tamamladık yoğun talep ve istek üzerine hızla 18 inci eğitimi ocak ayı içerisinde açıyoruz, 5 Ocak kadar girişimci adaylarımız KOSGEB Temsilciliğine müracaatlarını yapabilirler.
ECO Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) 20 inci Yürütme Kurulu Toplantısı TOBB ev sahipliğinde  Ankara’da gerçekleştirildi. TOBB adına toplantılara iştirak ettim, ECO Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) 20 inci Yürütme Kurulu Toplantısı’nda; bölge ülkeleri arasında işbirliğini artırma, başta vize olmak üzere ticaretin önündeki tüm engelleri kaldırma, gümrük modernizasyonu ve uyumu ile alt yapının güçlendirilmesi konularına vurgu yapıldı. 
 Oda meclisi olarak Karadeniz’e yaptığımız gezi esnasında bizleri çok iyi bir şekilde ağırlayan Of Ticaret ve Sanayi Odamızı geçtiğimiz hafta içerisinde odamızda ağırladık ve kendileri ile işbirliği protokolü imzaladık, ortak istişare ve işbirliğinin artırılması yönündeki bu iyi niyet kardeş oda protokolü çerçevesinde Of Ticaret ve Sanayi Odamızla iyi olan ilişkilerimizin daha kuvvetlenmesini temenni ediyoruz.
Bölgesel ve ulusal gelişimin ancak ilim ışığında olacağının ve bunun içinde gerçek anlamda bir üniversite sanayi işbirliği ihtiyacının varlığından hareketle Turgutlu meslek yüksekokulu, Ahmetli meslek yüksekokulu ve teknoloji fakültemizle işbirliği protokolleri imzaladık ve 4 ayda bir yayınlanan odamızın dergisinde üniversite sanayi işbirliği temasını işledik  
Odamızın 2016-2020 yılları stratejik hedeflerini içeren çalışmamızda sona geldik gelecek ay içerisinde yapılan toplantı ve çalışmalar sonucu odamızın stratejik hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için yapacağı faaliyetleri içeren çalışmaları ocak ayı içerisinde sizlerle paylaşacağız ve siz değerli meclis üyelerimizin onaylarını alarak yeni hedeflere odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Değerli Meclis Üyelerimiz 2015 yılını geride bırakıyoruz 2016 yılı için 1.300.000-TL gelir ve gider içeren denk bütçe şeklinde hazırlanan odamız bütçesini ve ekli cetvellerini kabul ettiniz için öncelikle teşekkürlerimiz arz etmek istiyorum, mevcut ekonomik durum ve odamız üyelerinin zor şartlar altındaki ticari hayatlarını sürdürdükleri şu günlerde inanın odamız gelir kalemlerindeki aidat ve ücret tarifelerini hazırlarken artışları minimize ettik. 
2015 yılında 2 defa seçim yaşan ülkemizde bölgesel terör olayları ve sınırlarımızdaki savaş durumları nedeni ile halen ekonomik canlanma yaşanmamakta temennimiz 2016 yılının tüm üyelerimiz için hayır ve bol kazanç getirmesi 2016 yılının üyelerimize ülkemize ve tüm insanlık alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Odamız Meclis üyesi Halil İbrahim Arpat’ın şahıs işletme kaydını şirket kaydı olarak değiştirmesi nedeniyle mevzuat gereği meclis üyeliği düşmüştür. Odamız tarafından Halil İbrahim Arpat’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.

Olağan meclis toplantımızın gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Meclis Üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası