HABERLER  »  ODAMIZ ARALIK AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ ARALIK AYI MECLIS TOPLANTISI YAPILDI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığında  TUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanımız Yavuz Semizler ‘Yolsuzluk operasyonları 2013 yılına damgasını vuran en önemli olay olarak tarihe geçti  “Bizler iş dünyası olarak elbette ki istikrarın önemine inanıyoruz ancak bir gerçek var ki bu ülkede alın teriyle çalışan, vergisini ödeyen, istihdam sağlayan sanayicilerimiz, tüccarımızın üretimlerini ve işlerini devam ettirme gayretindeyken birilerinin kolay yoldan para kazanma ve zengin olma hevesinin teşvik ediliyor olmasından da derin üzüntü duymaktayız.”


İşadamları olarak isteklerimiz demokrasi bilincinin, kamu yararı anlayışının, vatandaşlık kavramının ve dolayısıyla, kamu denetimi ve şeffaf devlet anlayışının geliştirilmesidir. Temiz toplum anlayışı çerçevesinde hukuk ne diyorsa aynen uygulanmalı, soruşturma adil bir şekilde sürdürülmeli ve toplumun üstündeki bu kötü örnek alma alışkanlığının önü cezalarla kesilmelidir.” Temiz siyaset, ahlâklı iş yapma kültürü ve hukukun üstünlüğü uygulanmalıdır.


Bugün yaşadıklarımızı demokrasimizin düzgün işlemesi adına önemli bir sınav olarak görüp gereğini yerine getirme çabasında olma zorunluluğumuz bulunmaktadır. Türkiye, ne demokrasi dışı güçlerin cirit attığı bir ülke olmalı ne de iktidar gücüyle rant dağıtılan, toplum vicdanını kanatan işlerin yapıldığı bir ülke. Dünya yolsuzluk endeksinde Türkiye’nin, 177 ülkede yapılan araştırmalar sonucunda maalesef ki 53. sırada yer almaktadır, İş Dünyası olarak Sadece milli geliriyle değil, özgürlük ve demokrasisiyle de dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olmayı hedefleyen bir ülke istiyoruz."


Olumsuz siyasi koşullar ve ekonomik dalgalanmalar ve kur riski nedeni ile işadamlarımız tedirgin özellikle kurdaki yükseliş, bilanço ve karlarımızı önemli ölçüde negatif olarak etkileyeceğini düşünüyoruz. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen yeni bir yıla başlangıç yapıyoruz 2014 yılının ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını ve 2014 yılının üyelerimize ve tüm iş âlemine hayırlı ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum’ dedi.


Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasının ardından Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasının KOSGEB Tematik Proje Destek Programı kapsamında yürütmekte olduğu  projenin çalışmalarından biri olan Turgutlu Tanıtım Cd’si Meclis üyelerinin beğenisine sunuldu.


Tanıtım Cd’sinin gösteriminin ardından Odamız 2014 Yılı Bütçesi görüşülerek Oda Gelir-Gider bütçesinin 1.150.000 TL olması oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin diğer maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptığı konuşmada; ‘Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2013 ün son ayında Bölgemizde kalkınmanın en önemli kaynaklarından biri olan Zafer Kalkınma Ajansı’ nın yoğun faaliyetlerine iştirak ettik. Kütahya da Ajansın 2014 yılı Mali Destek Programlarının açılışında Odamızın Turgutlu’ ya Değer Projesi örnek proje olarak gösterildi. TR33 bölgesinde bulunan Vali, Kaymakam ve üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantıda başarıyla tamamladığımız projemizin tanıtım sunumu yapıldı. Daha sonra Odamız ev sahipliğinde Ajansın Kamu sektörü için açtığı Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı ile Özel sektör için açtığı Rekabetçi Kobi Mali Destek Programlarının tanıtımı gerçekleşti. Yine bu ay Salihli de yapılan Zafer Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısında Odamızı temsil ettik. Önümüzdeki hafta da Ajans uzmanları tarafından verilecek Mali Destek Programları için proje yazma eğitimini Odamızda gerçekleştireceğiz. 2014 yılı toplam bütçesi 27 milyon TL olan Mali Destek Programlarının İlçemizde yatırıma dönüşmesi amacıyla Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen her desteği vereceğiz.


Bu ay Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi ile Odamız arasında yapılan protokol gereği “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde” çalışanlara yönelik Geliştirme ve uyum kurslarımız başladı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Maddesi ve Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik kapsamında açılan ve açılacak olan kurslar sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü e- yaygın sisteminden çıkarılan ve Milli Eğitim onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” verilecektir.


Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinesinde planlanan ve Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından verilecek olan toplam 40 saat süreli kursların 24 saatlik kısmı İş Sağlığı ve İş Güvenliği,  16 saatlik kısmı ise mesleki eğitim konularından oluşmaktadır. Sanayici ve işverenimizi cezai yaptırımlardan korumak amacıyla bu hizmetimize yeni yılda da devam edeceğiz.


Meslek Lisesinin Memleket meselesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat Turgutlu’muz için bu mesele artık olmazsa olmaz noktasına ulaşmıştır. Sanayicilerimizin tamamı üretimde çalıştıracakları personelde hem tecrübe hem eğitim hem de kalite aramaktadır. Bu kalifiye iş gücünün en önemli adresi Meslek Liseleridir. Bu amaçla Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin en başarılı olanlarına ödül ile lisans eğitimini kazanan öğrencilerden 3’üne karşılıksız burs verme kararı aldık. Geçtiğimiz hafta Kaymakamlıkta imzaladığımız protokol ile bu projemizi de hayata geçirdik.


2014 yılı Bütçemizi 1.150.000 TL gelir ve gider olmak üzere denk bütçe olarak kabulünü sağladık gördüğünüz üzere en büyük gelir kalemimiz üye aidatlarımız üyelerimizden aldığımız bu aidatları bizler birer emanet olarak görüyor üyelerimizin ve ilçemizin hizmetine tekrar sunmak için olarak sizlerden aldığımız destekle var gücümüzle çalışıyoruz.


Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Ben şahsım ve Kurumum adına tüm üyelerimizin ve Halkımızın yeni yılını kutluyor; Yeni yılda her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyorum’ dedi.


Gündemin son maddesi olan dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis Üyesi  Zeynel Yaşar, İlçemizde uygulanmakta olan kış lastiği uygulamasının ilçemizin iklim şartlarını göz önüne aldığımızda gereksiz bir uygulama ve vatandaşa ekstra külfet olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, bu konuda Oda olarak gerekli mercilere yazı yazarak konunun tekrar değerlendirilmesi ve uygulamanın gözden geçirilmesi için Oda olarak takipçisi olacaklarını söyledi.


Konuşmanın ardından başka söz alan olmadığından  Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası