HABERLER  »  ODAMIZ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

29.12.2014- Odamız Aralık ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığında Ege Sevilen Otel’de gerçekleşti.

Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler ‘2014 yılının son günlerini yaşıyoruz. Üyelerimize ve Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalıştığımız 2014 yılını geride bırakırken tarımdan sanayiye, ithalattan ihracata, ekonomiden sanata birçok alanda faaliyetler ve etkinlikler gerçekleştirdik. Birçok başarılı işe birlikte imza attık. Elbette bizi çok üzen olaylar da yaşadık. Hayatın içinde olan her şeyi bireysel ve kurumsal anlamda paylaştık, tartıştık ve yorumladık. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bu inanış ve anlayış içerisinde yeni yılın ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını ve 2015 yılının üyelerimize ve tüm iş âlemine hayırlı ve bol kazanç getirmesini temenni ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum’ dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; ‘Değerli Meclis Üyeleri  Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 7.’si düzenlenen Ege İlleri Tanıtım Fuarı’nda, Turgutlu’muzu tanıttık, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile açtığımız stantta ilçemizdeki marka değer oluşturan ürünlerimizin tanıtım ve sunumunu yaptık. Ürünlerimizin sergilendiği standımız ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Her platformda olduğu gibi başkentimizde de ilçemizi en iyi şekilde tanıttık. Standımızı ziyaret edenlere; sağlık deposu üzümümüzü, dayanıklı yeni nesil tuğlamızı, son teknoloji ile üretilen seramiklerimizi, kalitesiyle ön plana çıkan makine sanayimizi ve Gediz’in bereketli topraklarında yetişen konserve ürünlerimizi tanıttık.
 Sivil Toplum örgütlerinin bir arada olduğu ve Turgutlu Sorunlarının konuşulduğu Odalar Konseyi Toplantısını geçtiğimiz günlerde odamızın ev sahipliğinde gerçekleştirildik. İlçemize İş Kur hizmet merkez Müdürlüğü’nün kurulması, TÜVTÜRK araç muayene istasyonun ilçemize kazandırılması, Çaldağ Nikel Madencilik ile ilgili son durumun değerlendirildiği toplantımızda güç birliği içerisinde ilimiz milletvekilleriniz ziyaret ederek sorunlarımızı bakan düzeyinde Ankara’da anlatma fikri gelişti bu hususta önümüzdeki günlerde Ankara’ya oda başkanlarımız ile bir heyet gezisi düzenleyeceğiz.

Odamızın Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurullarını yeniden oluşturduk ve Odamız koordinatörlüğünde, Meclis Toplantı Salonunda 25.12.2014 tarihinde yapılan İcra Komitesi seçimlerinde . Turgutlu’muzu Manisa ilinde  temsil edecek olan girişimcilerimiz belirlendi. seçimlerde; TOBB Manisa Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Asil Üyeliklerine Sadık BAŞESKİCİ ve Hasan CEBE ve TOBB Manisa  Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Asil Üyeliklerine; Asuman DEMİRDÖVER ve Semahat ÜNEL  seçilmiştir. Seçilen üyelerimize ve kurullarımıza yeni faaliyet dönemlerinde başarılar diliyor yapacakları faaliyetlerde oda yönetim kurulumuz olarak destekçisi olduğumuz belirtmek istiyorum.
                  
Değerli Meclis Üyeleri Odamızın 2015 yılı bütçesini hazırlayarak onaylarınıza sunduk,1.250.000 TL gelir 1.250.000 TL gider bakiyesi veren denk bütçe seklinde hazırlanan 2015 yılı bütçemizde 2015 yılı içerisinde yapacağımız proje kapsamındaki yatırımlarımız , yapacağımız çalışmalar ve gerçekleşecek gelirlerimiz tahminlenmiş durumdadır. Bu yılki bütçemizde en önemli olan oda üyelerimizin yoğun talepleri olan ve en sık kullandıkları hizmetler olan oda kayıt ücretleri, faaliyet belgesi ücretleri ve ticaret sicil gazetesi onay ücretlerini kaldırdık bu hizmetleri artık üyelerimize ücretsiz olarak vereceğiz, diğer hizmet ve aidat ücretlerine % 5 lik bir artış öngördük.2015 yılı bütçemizi görüş ve onaylarınıza sunuyoruz.

 2014 yılında, üyelerimize en iyi hizmeti vermeye çalışan, ilçemizin gelişmesine katkı sağlayan, başarılı çalışmalarıyla takdir kazanan değerli oda personellerimize teşekkür ediyorum. 2015 yılının tüm halkımıza sağlık, huzur ve başarı dolu bir yıl getirmesini dilerim’ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın Meclis üyelerine hitabının ardından, Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası