HABERLER  »  ODAMIZ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISINDA YILDIRANCAN KARDEŞLERİ MİSAFİR ETTİ

ODAMIZ AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISINDA YILDIRANCAN KARDEŞLERİ MİSAFİR ETTİ

26.08.2019 - Odamız Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz başkanlığında gerçekleşti. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, Meclis açılış konuşmasını yapan Deligöz; “Ağustos ayının Türk tarihi açısından çok önemli iki zaferi barındırdığı söyledi. Anadolu’nun kapılarının açıldığı 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 9 Eylül de sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşlarıdır. Her iki zaferin yıldönümlerini büyük bir gurur ile kutluyorum” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Bildiğiniz üzere Sayın Kaymakamımız Uğur Turan Beyefendinin tayini Başakşehir’e çıkması nedeni ile ilçemizden ayrıldılar. Turgutlu’muza değerli hizmetleri olan Odamız ile uyum içerisinde çalışan değerli kaymakamımıza sizlerin de katılımı ile bir veda yemeği düzenleyerek bir plaket takdim ettik. Kendisine yeni görevinde başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyorum. Yeni kaymakamımızda bu hafta içerisinde görevine başlayacaklar;  birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize güzel hizmetler sunmak için ortak çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

İlçemizde ihracatçı sayımızın artması ve ihracat yapan üyelerimize destek olmak amacı ile Zafer Kalkınma Ajansı teknik desteği kapsamında sunduğumuz projemiz kabul edilmiştir. Proje kapsamında ilçemizde dış ticaret istihbarat eğitimleri düzenleyeceğiz. 
Özellikle ihracat yapan üyelerimizin eğitimlere katılımlarının fayda sağlayacağı ümidindeyiz. Eğitimlerimiz 2 tam gün olmak üzere 26-27 Eylül tarihlerinde odamızda gerçekleşecektir.
Yine 18/19/20 Eylül tarihlerinde Kapadokya’ya düzenleyeceğimiz iş ve inceleme gezimizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. 52 kişilik bir heyetle bölgeye düzenleyeceğimiz gezinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün aramızda yer alan odamız üyesi Yıldırancanlar Limited Şirketi;  Manisa'da soğuk zincirle et ve süt ürünleri taşımacılığında yaşadıkları soğuk zincirin kırılması sorununu çözmek üzere yaptıkları "hava perdesi" sayesinde 40 ülkeye ihracat yapar hale gelmişlerdir. Yaptıkları inovasyon ile özellikle yaz mevsiminde yükleme ve boşaltma işlemi sırasında soğuk zincirin bozulması sorununu çözmek için yola çıkan firmamız Mandıra ve şarküteri kapılarındaki elektrikli hava perdesinden esinlenerek bu sistemi frigorifik araçlara uyarlamaya karar vererek, tasarımını yaptıkları prototipi kendi araçlarında denemiş. Prototipten verimli sonuçlar alan girişimci kardeşler, patent alarak ürünü tescilledi.  

Turgutlu Fatih Sanayi Sitesi'nde bir atölyede seri üretime başlayan Yıldırancan kardeşler, yaptıkları hava perdesinin sektörden yoğun talep görmesi üzerine bu alana ağırlık vermeye başlamış. Yurt dışı siparişlerine yanıt verebilmek için İngilizce öğrenen kardeşlerin ihracatı da kısa sürede katlandı. 40 ülkeye yıllık ortalama 1 milyon dolarlık araç içi elektrikli hava perdesi ihracatı gerçekleştiren kardeşler, sağlık ve savunma sektörlerine de üretim yapmaya başlamışlardır. Daha önce dünyada araç içi elektrikli hava perdesini yapan başka bir firma bulunmadığını, geliştirdikleri ürünle diğer ülkelere de ilham kaynağı olmuşlardır. Bu başarılı çalışmaları yerel ve ulusal basınımızda da karşılık görmüş ve ilçemizin tanıtımına olumlu katkı sağlamıştır. Kendilerini başarılarından dolayı kutluyoruz bugün sizlerin huzurunda bu başarıları nedeni ile kendilerine plaket takdim edeceğiz.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın Meclis’e hitabının ardından Yıldırancanlar işletmesinin tanıtım filmi gösterildikten sonra şirket yetkilileri Cem ve Fatih Yıldırancan tarafından kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirildi.
 
Şirket yetkilisi Cem Yıldırancan yaptığı konuşmada, “Soğuk hava perdelerini şuan dünyanın 50 ülkesine ihraç ettiklerini belirten Cem Yıldırancan, yapmış oldukları çalışmalarla her geçen gün rakipleriyle arayı açtıklarını belirtti. Şuan 50 ülke ama bizim henüz gitmediğimiz 100’ün üzerinde ülke var. İnşallah oralarda da çalışmalarımızı yapacağız. Her geçen gün bir daha ileriye gidiyoruz” dedi. 

Cem Yıldırancan’ın konuşmasının ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz tarafından şirket yetkililerine tebrik plaketi takdim edildi.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu üyesi Fatih Akkaynak, 22 Ağustos tarihinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen Sigorta Acenteleri Kurultayında Turgutlu ve Faruk Aydın adının ne kadar önemli olduğuna bir kere şahit olduğunu belirtti. 

Meclis Başkan Yardımcısı Şükrü Cem Deligöz toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek Ağustos ayı Meclis toplantısına son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası