HABERLER  »  ODAMIZ, DÜNYA VE TÜRKİYE’DE COĞRAFİ İŞARETLERDE SON GELİŞMELER SEMİNERİNE KATILDI.

ODAMIZ, DÜNYA VE TÜRKİYE’DE COĞRAFİ İŞARETLERDE SON GELİŞMELER SEMİNERİNE KATILDI.

18.05.2015-  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İzmir Ticaret Borsası İşbirliği ile düzenlenen “Dünya ve Türkiye’de Coğrafi İşaretlerde Son Gelişmeler “ konulu seminere TPE Başkanı Prof. Dr. Habib Asan Aydın, Yöresel Ürünler Coğrafi İşaretler Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ve YÜCİTA Üyeleri ile oda/borsa temsilcileri katıldı. 

Seminer Programı öncesinde açılan stantta, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, katılımcılara Turgutlu’nun Coğrafi İşaretleri ürünü Turgutlu Dumanlı Papaz Eriği tanıtımını yaptı. 

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptığı değerlendirmede; ‘yöresel ürünler birçok ülkede coğrafi işaret ile korunmaktadır. Coğrafi işaretler, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işaretlerdir. İlçemiz tarım arazilerinde Turgutlu Dumanlı Papaz Eriği 14-15 bin dönüm arazide yetiştirilmektedir. Bölgemizde en çok yetişen topraklar bize aittir ve tüketimi en lezzetli erik bizde yetişmektedir. Rengi, görünümü ve lezzeti bakımından en kaliteli Dumanlı Papaz Eriği Turgutlu’da yetiştirilmektedir. Dünya’nın en önemli havzalarından birinde yaşıyoruz ve bu havzanın ürünlerine kalite belgelerini almamız ve korumamız gerekiyor. Bunun için Turgutlu Dumanlı Papaz Eriği için coğrafi işaretler için gerekli müracaatlarımızı yaptık. En kısa zamanda Turgutlu Dumanlı Papaz Eriği tescilimizi almayı bekliyoruz’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası