HABERLER  »  ODA VE BORSALAR MANİSA’DA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

ODA VE BORSALAR MANİSA’DA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

29.09.2016  - Manisa Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında Manisa ili oda ve borsaları istişare toplantısı Spilos Hotel’de yapıldı.  

Toplantıya Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Eğerci, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Oda ve Borsa başkanları, Manisa TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli’yi Manisa’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. 

Türkiye’nin yaşadığı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra uzun süre bir araya gelemediklerini kaydeden Başkan Erbil, “Bu hem ülkemizin demokrasisine, hem birliğine, beraberliğine kast edilmiş bir girişimdi. Allah’a şükür ki milletimizin asil davranışıyla bu girişimi ülkemiz bir şekilde çok fazla yara almadan atlattı. Tabi ki belki ülke olarak etkilendik. Bu süreçte Arnavutluk Devletinin Türkiye’nin yanında olduğunu gördük. Bundan dolayı Arnavutluk Büyükelçisi nezdinde Arnavutluk’a teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz’un devamında FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olan insanlara operasyonların yapıldığını belirten Erbil, “Tabi ki bundan iş alemi belli bir şekilde etkilendi. Ancak yapılacak çok fazla bir şey de yok diye düşünüyorum. Bunlar olması gerekiyordu. Suçun cezası olması gerekiyordu. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını istemeyen dış güçler tarafından belki durdurulabilmek için belki engellenebilmek için yapılan bir girişimdi. Bunu hiçbirimiz tasvip etmedik. Hiçbirimizde böyle bir şey yaşamak istemezdik. Ama bu girişim milletimizin göstermiş olduğu davranış, belki dünya demokrasine de örnek olacak bir davranıştı. Allah’a şükürler olsun Cuma günü olan bu girişimden sonra ne dolarda, ne faizde gözle görülür bir artış hissedilmedi. Bu bizim Türkiye’mizin ekonomimizin, insanımızın sahiplenmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

İş adamları olarak görevlerinin Türkiye’yi daha iyi yerlere taşımak olduğunu vurgulayan Başkan Erbil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz biraz daha fazla çalışmamız gerektiğine, mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum.  80 milyonluk nüfusumuz ve her yıl 1 milyondan fazla üniversite öğrencisi bizlerden daha fazla istihdam bekliyor. Bunları karşılayacak ta buradaki arkadaşlarımız.”
Oda ve Borsalar istişare toplantısının onur konuğu olan Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli, böyle bir toplantıya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.  Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil’e davet için teşekkür eden Gazheli,  Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu ifade ederek, “Siyasi olsun, diplomasi olsun. Ama bu işbirliği sadece bu iki alanda değil, bütün alanlarda da olmasını dilerim. Bugün yeni bir sayfa açma zamanı. İki ülke arasında sürekli bir işbirliğine ihtiyaç var. Buradaki büyük bir potansiyel gördüm. Gerçekten çok şaşırdım.  Manisa’nın bu kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu bilmiyordum ta ki buraya gelene kadar. Sizi Arnavutluk’a davet ediyorum” dedi.

Manisa’nın çalışma örneğinin Arnavutluk’ta da temsil edilmesi gerektiğine vurgu yapan Gazheli, “İki ülkü arasındaki kardeşlik sadece burasıyla kalmasın. Arnavutluk’a da gelerek devam etsin. Senede 300 gün güneş gören bir ülke. Çok fazla yatırım fırsatı verir. Arnavutluk Devleti yatırımcılara çok iyi fırsatlar veren bir ülkedir. Türk yatırımcıları Arnavutluk’a bekliyorum” diye konuştu.

Arnavutluk’un etin yüzde 60’ını Sırbistan, Romanya ve Macaristan’dan ettiğine dikkat çeken Gazheli, özellikle hayvancılıkla uğraşan yatırımları Arnavutluk’a davet etti.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası