HABERLER  »  ODA ÜYELERİMİZ ANUGA GIDA FUARINI ZİYARET ETTİ

ODA ÜYELERİMİZ ANUGA GIDA FUARINI ZİYARET ETTİ

15.10.2015 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, dünyanın en büyük gıda fuarı olan ANUGA Gıda Fuarı’nı ziyaret etti.

Dünyanın en büyük gıda fuarı olan ANUGA , 33. Kez Kölnmesse’ de 10-14 Ekim tarihleri arasında yoğun katılım ile gerçekleşti.  280 Bin m2 alana kurulan  ve  dünyanın 108 ülkesinden toplam 7 bin firmanın katıldığı fuarda, Türkiye  280 firma ile fuarda yerini aldı. 

Bu yıl Yunanistan’ın partner ülke olduğu fuarı  yaklaşık 160 bin kişi ziyaret etti. 2 yılda bir düzenlenen ANUGA Gıda Fuarına Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası 24 kişilik heyet ile KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi desteği kapsamında katıldı.

İtalya’dan sonra fuara en güçlü katılımı gösteren Türk gıda firmalarının içerisinde Turgutlu’nun önde gelen gıda firmaları da yer aldı.

Turgutlu’nun önde gelen gıda firmalarının dünya devi gıda firmalarıyla aynı platformda yer almasının gurur verici olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, geziyle ilgili yaptığı değerlendirme de; ‘Türkiye’nin gıda ve tarımda ne kadar önemli bir ülke olduğunu bu fuarda da gördük. Gıda konusunda her sektörden temsilcilerimiz fuarda en iyi şekilde ülkemizi temsil etmektedirler. ANUGA Gıda Fuarı gerek firmaların kendilerini geliştirmeleri gerekse müşteri potansiyellerini arttırmaları için önemli bir fırsat. Üyelerimizin yurtdışında yeni pazar arayışlarına ve yeni teknoloji ve ürünleri yakından takip edebilmeleri açısından bu önemli fırsatları üyelerimize sağlamaya devam edeceğiz’ dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası