HABERLER  »  MÜŞTEREK MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI YAPILDI

MÜŞTEREK MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISINDA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI YAPILDI

21.03.2019 - Odamız müşterek meslek komiteleri toplantısı İstihdam Seferberliği kampanyası kapsamında; 21 Mart 2019 Perşembe günü, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Manisa SGK İl Müdürü Yavuz Kurt, Manisa İŞKUR Müdürü Eşref Aslan, Turgutlu SGK Hizmet Merkezi Müdürü Rıfat Yücel Irmak, Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Temel, Meclis Başkanı Ahmet Sezai Önal, SGK ve İŞKUR personelleri ile 15 Meslek komitesi üyelerinin katılımıyla Elit Restaurantta gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Oda ve Borsa Başkanlarının ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarının katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.

İstihdam Seferberliği kampanyasının daha etkin ve faydalı olması amacıyla Müşterek Meslek Komitesi toplantısında SGK ve İŞKUR yetkilileri tarafından komite üyelerine istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Burada İş var sloganı ile başlattığımız İstihdam Seferberliği kapsamında düzenlediğimiz müşterek meslek komitesi toplantımıza hoş geldiniz şeref verdiniz; sizleri Şahsım ve Yönetim Kurulum adına saygı ile selamlıyorum.

21 Ocak’ta TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar.

Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve  “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. 
İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler niteliğinde.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR’un değerli İl ve İlçe Müdürleri bugün aramızdalar bizlere teşvikler ile ilgili detayları az sonra paylaşacaklar.

Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle teşvikleri hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.

2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdik mi yapılmayacak şey yoktur. 

Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyoruz ; Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için, Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var, Burası Turgutlu burada İş var diyoruz.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın açılış konuşmasının ardından SGK ve İŞKUR tarafından meslek komitesi üyelerine İstihdam Teşvikleri hakkında detaylı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Manisa SGK İl Müdürü Yavuz Kurt sunumunda, yeni istihdam seferberliğinin detayları hakkında bilgi verdi. SGK primlerinin uygun seviyelere çekilmesi konusundaki işverenlerin taleplerinin dikkate alındığını ve buna uygun düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Kurt, yeni düzenlemelerle 2.5 milyonluk istihdam hedeflendiğini ifade etti. Genç girişimci teşviki, işsizlik sigortası teşviki, yeni nesil teşvik teşvik gibi düzenlemeler hakkında bilgi veren Kurt, işverenleri iş kazalarını takip etmekte daha dikkatli olmaya davet etti. Ayrıca Manisa İl Müdürlüğünde her Salı saat: 09.30 ile 11.30 arasında teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldığı ve isteyen herkesin detaylı bilgi için Müdürlüğümüze teşriflerini beklediklerini belirtti. 

Manisa İŞKUR Müdür Vekili Eşref Aslan ise konuşmasında kurumun sunduğu iş başı eğitim programının en çok yararlanılan teşviklerin başında geldiğini vurguladı. Kısa Çalışma Ödeneği, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile yetiştirilmek istenen personele yönelik destek programı ve diğer istihdam destekleri ise İŞKUR personeli Dilşad Yılmaz tarafından komite üyelerine anlatıldı. 

İstihdam teşvikleri bilgilendirme sunumlarının ardından Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, toplantıyı düzenleyen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, istihdam seferberliği kampanyasının başarılı olması temennisinde bulundu.

Tüm katılımcılara teşekkürlerini ileten Aydın, Kaymakamımız her zaman yanımızda olmasıyla, SGK ve İŞKUR’un destekleriyle ve Meslek Komitelerimizin birlikteliğiyle daha güçlü bir şekilde hep beraber hareket ederek hem Turgutlu’muza hem ülkemize hizmet etmeye devam edecekleri belirtti.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası