HABERLER  »  MUHASEBECİLERE İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ANLATILDI

MUHASEBECİLERE İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ANLATILDI

02.04.2019 - Odamız meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen İstihdam Teşvikleri bilgilendirme toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt, İŞKUR Turgutlu Hizmet Merkezi Müdürü Mutlu Serkan Arslan, SGK ve İŞKUR personelleri ile çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren çok sayıda şirketin muhasebe ve insan kaynakları temsilcileri katıldı.

SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt ve İŞKUR Turgutlu Hizmet Merkezi personeli İrfan Yalçınkaya’nın “İstihdam Seferberliği 2019” kapsamında uygulanan teşvikler hakkında açıklamalarda bulunduğu toplantıda, katılımcılara teşvikten yararlanma şartları hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.

Toplantının açılış konuşmasının yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Sonuçların ilçemize ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Seçilen tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimize, muhtarlarımıza başarılar diliyorum.

Seçimler artık geride kaldı. 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Zira ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok işimiz var. Bu dönemi, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz.

Sandığa gidip oyunu kullanan, ülkemizin geleceğine ve demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz. Seçimler huzur ortamı içinde ve yüksek katılımla gerçekleşti. Bu da milletimizin demokrasiye sahip çıktığını ve yönetimde güçlü bir irade ortaya koyduğunu gösteriyor.

Ekonomiye odaklanabileceğimiz, böylece ekonominin temellerini daha güçlendirecek yapısal reformları arka arkaya hayata geçirebileceğimiz bu dönem, ülkemiz için çok büyük bir önem taşıyor. Şimdi siyasi görüşümüz ne olursa olsun, milletimizin kararını saygı duyup, 82 milyon el ele, gönül gönüle verip, aydınlık geleceğimize birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanıdır.

Türkiye’nin bölgesinde ve küresel ekonomide yükselmesi için hepimize görev düşüyor.

Türk iş dünyası olarak el birliği ile daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız.

Özellikle istihdam teşviklerinin iş dünyasına sağladığı faydalanmanın en önemli yolu siz değerli meslek erbaplarının desteklerinden geçiyor. Bu nedenle bugün siz değerli paydaşlarımızla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” dedi.

İstihdam seferberliği kapsamında SGK teşvikleri hakkında bilgilendirme sunumu yapan il müdürü Yavuz Kurt, işverenin belirli şartları sağladığı taktirde Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve verginin yanında ücret ödemediğini, bunun yanı sıra asgari ücret desteğinin kapsamının da genişletildiğini dile getirdi.

Genel anlamdagGenç girişimci teşviki, işsizlik sigortası teşviki, yeni nesil teşvik  gibi düzenlemeler hakkında bilgi veren Kurt, işverenleri iş kazalarını takip etmekte daha dikkatli olmaya davet etti.
İŞKUR’un İstihdam Seferberliği kapsamında işverene sağladığı teşviklerle ilgili sunumu İŞKUR Turgutlu Hizmet Merkezi personeli İrfan Yalçınkaya tarafından yapıldı.

Yalçınkaya, Kısa Çalışma Ödeneği, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile yetiştirilmek istenen personele yönelik destek programı ve diğer istihdam desteklerini işveren temsilcilerine anlattı. 

SGK ve İŞKUR temsilcilerinin sunumları sonrası muhasebeciler tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası