HABERLER  »  MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKALARI VERİLDİ

MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKALARI VERİLDİ

Turgutlu’da, 6331 sayılı ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’’ kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan personelle yönelik olarak düzenlenen kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi
Sertifika törenine Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, TUTSO Yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi müdürü Hasan Baskın, Hasan Ferdi Turgutlu Teknik ve Meslek Lisesi müdürü Hüseyin Salar, TUTSO yönetim kurulu üyeleri ile firma temsilcileri ve kursiyerler katıldı.
Sertifika törenin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ‘Yönetmeliğe giren 6331 sayılı ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’’ iş kazası ya da meslek hastalığı meydana gelmeden tüm çalışanlarda , önleme kültürünün oluşmasını sağlamayı hedeflemekte, tazmin kültüründen çok, önleme kültürünün oluşmasını sağlamaktadır. Mevcut kanun ile birlikte hem çalışan personele hemde işverene önemli sorumluluklar getirilmiştir. Bu sorumluluklardan bir tanesi de tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan personelin yapmış olduğu işin niteliğine uygun olarak belge almasının sağlanmasıdır. İşte bu noktada üyelerimizin ileride karşılaşabilecekleri cezai yaptırımları ortadan kaldırmak adına Odamız ile Mesleki Eğitim Müdürlüğü ve Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi ile protokoller imzalayıp kurslar düzenledik. Üyelerimizden topladığımız talepler neticesinde ilk etapta ‘’Pres Operatörlüğü’’ , ‘’ Kaynakçılık’’ ve ‘’CNC Operatörlüğü’’ olmak üzere toplamda 4 kurs açıp  73 personelin belgelendirilmesini sağladık. Bundan sonrada üyelerimizden talep toplamaya ve bu talepler doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceğiz. Bunun yanında üyelerimizin  nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak sürdürdüğümüz UMEM Beceri’10 kurslarımızda devam etmektedir. İşletmelerin ihtiyaç duydukları vasıflara sahip  nitelikte elemanların, belgelerini aldıktan sonra işletmelerde istihdam edilmelerini sağlamayı sürdürmekteyiz. Ayrıca Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan ‘’Hijyen Yönetmeliği’’ ile ilgili olarak üyelerimize gerekli bilgilendirmeleri  yaptıktan sonra üyelerimizden talep toplamaya başladık. Hijyen kurslarımızda açılmaya başlamıştır. Üyelerimizin yeni çıkan Kanunlar ve yönetmelikler karşısında mağdur olmaması , herhangi bir yaptırımla karşıya kalmaması için elimizden geldiği kadar üyelerimize hizmet vermeye sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu eğitimlerin hem çalışanlar hem de işverenler için ne kadar önemli olduğunun farkındayız, bu yüzden özellikle mesleki eğitim konusunda tüm hassasiyetimizle çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtir, sözünü ettiğim kursların düzenlenmesinde emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve  tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunarım’ dedi.
Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ise “TUTSO ve Meslek kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde hem bu standartlara uymak hem işverenlerimizin farklı sorumluklarla karşılaşmaktan kurtarmak amacıyla çeşitli programları bir müddettir devam ettiriyoruz. Bu günde bu programlardan bir tanesi sonrasında hak edenlere sertifikalarını dağıtmak için bir araya geldik. Bu işe önem ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim başından beri önem verdiğimiz UMEM kurslarımızda devam ediyor. Manisa’da bu işi en iyi yürüten ilçelerden birisiyiz. Bu güne kadar pek çok kardeşimizi iş arayan vatandaşlarımızı eğitimden geçirdik. Bunların önemli bir kısmını işe yerleştirdik. Bunlar zaten kısmen iş garantili kurslardır. Bunun yanında bir bu kadar önemlisi işverenimize de UMEM projesi kapsamında verilecek olan desteği Turgutlulu işverenimizin almasını sağladık. Hali hazırda 270 kursiyerimiz sertifika almak için bekliyor. İstihdama kazandırdığımız kursiyerlerimizin sayısı da 300’ü geçti” dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları dağıtıldı.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası