HABERLER  »  MCBÜ-AKÜM GÜDÜMLÜ PROJESİ İMZALANDI

MCBÜ-AKÜM GÜDÜMLÜ PROJESİ İMZALANDI

06.06.2018 - Manisa Teknokent ile Zafer Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonunda geliştirilen "Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi (MCBÜ-AKÜM) Güdümlü Projesi" ile "Manisa Teknokent-Vestel İş Birliği ve Destek Protokolü" imza töreni, 6 Haziran 2018 tarihinde MCBÜ Rektörlüğünde gerçekleştirildi.

Projenin ortaklarından biri olarak yer aldığımız imza törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kalkınma Bakanlığı Yetkilisi Uzm. Hüseyin Ulubeyli, Vestel Elektronik Genel Müdürü Murat Sarpel, Vestel Elektronik Genel Müdür Yardımcısı Burak Savak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu,  Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, MCBÜSEM Müdürü Prof. Dr. Mahmut Karğın, Teknokent yönetim kurulu üyeleri, Teknokent ortakları, proje iştirakçisi olan Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları ve firmaların temsilcileri katıldı.

Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezi (MCBÜ-AKÜM) güdümlü projesi kapsamında Manisa Teknokent bünyesine; tasarım, ileri mühendislik analizi yazılımları, tersine mühendislik tarayıcıları, yeni teknolojileri içeren profesyonel 3D yazıcılar, ön seri imalat sistemleri, talaşlı imalat makineleri, sanal gerçeklik ve endüstri 4.0 uygulamaları katılacak.

Bu Merkezin bölgemizde ve ülkemizde henüz bir örneği bulunmuyor. Firmalar ve girişimciler, Merkez sayesinde üretecekleri ürünün tasarımından üretimine kadar bütün aşamalarını tek bir çatı altında gerçekleştirebilecek. 

Ülkemizin en büyük kuruluşlarından biri olan Vestel Şirketler Grubu da projeye 6 Haziran tarihi itibariyle ortak oldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Teknokent ve Vestel işbirlikleri, bu Merkez üzerinden artarak devam edecek. Vestel, Ar-Ge faaliyetlerinin bir kısmını, prototipleme ve start-up şirketlerinin ürün geliştirmelerini Manisa Teknokent bünyesindeki bu Merkez üzerinden, üniversite sanayi iş birliği içerisinde gerçekleştirecek.

Odamız adına imza törenine katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay, “gelişen teknolojiyi yakalamak adına öncelikle bölgemiz ve ülkemiz adına çok önemli bir projenin imzalarını attık. Bu projeyle birlikte Türkiye'deki ilk Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim Merkezini (MCBÜ-AKÜM) hayata geçirmiş olduk” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası