HABERLER  »  MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesinden TUTSO Başkanı Faruk Aydın'a Ziyaret

MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesinden TUTSO Başkanı Faruk Aydın'a Ziyaret

19 Ekim 2021 -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın, TEKNOFEST 2021'de birinci olan MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Kaygusuz takımını konuk etti.
TEKNOFEST 2021'de TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında sabit kanatlı İHA kategorisinde TUSAŞ özel ödülü ve birincilik performans ödülü kazanan MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Kaygusuz takımı TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın'ı ziyaret etti.
Teknofest'te aldıkları başarılı dereceden dolayı MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi takımlarını tebrik eden TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Teknofest 2021 kapsamında TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında Sabit İHA kategorisinde TUSAŞ özel ödülü ve Türkiye Birinciliği performans ödülü kazanan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nin Kaygusuz takımını tebrik ediyorum. Kendileri gerçekten güzel bir projeye imza atmışlar. Dün olduğu gibi bundan sonrada bu şekilde projelere desteklerimiz devam edecektir" dedi.
Ziyarette MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Nevzat Onat, Dekan Yardımcısı Doçent Doktor Kıvanç Başaran, Akademisyen Özgür Solmaz ve takım üyeleriyle, TUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazım Balyapan ile TUTSO Genel Sekreteri Nevzat Avcı yer aldı.
KAYGUSUZ Takımı hakkında -
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi bünyesinde kurulan insansız hava aracı takımı KAYGUSUZ, TEKNOFEST 2021 kapsamında katıldığı TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında sabit kanatlı İHA kategorisinde TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.) özel ödülü ve birincilik performans ödülü kazandı.
2018-2020 yılları arasında danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Özgür Solmaz’ın üstlendiği ve 2021 yılı yarışmalarında bir ilki gerçekleştirerek kendi içerisinden bir danışman çıkaran KAYGUSUZ’un takım üyeleri Yusuf Korucu (Danışman), Mustafa Özdemir (Kaptan), Furkan Bellibaş, Ferhat Paçacı, Kaan Özdemir ve Murat Ağyüz yer almakta.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası