HABERLER  »  MANİSA’NIN SORUNLARI ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

MANİSA’NIN SORUNLARI ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

22.12.2016 - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen Ege Bölgesi Oda ve Borsa Toplantısına katılan Manisa Oda ve Borsa Başkanları, Ankara programlarının ikinci gününde Manisa Milletvekilleri ile sabah kahvaltısında buluştular, Manisa’nın sorunlarını masaya yatırdılar.

Manisa İli Oda ve Borsa Başkanları Ankara’da Manisa Milletvekilleri ile bir araya geldi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ege Bölgesi Oda ve Borsalar İstişare Toplantısına katılan Manisa İli Oda ve Borsa Başkanları Ankara programlarının ikinci gününde Ak Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen ile MHP Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile sabah kahvaltısında buluştular. Ankara Anadolu Otel’de gerçekleşen sabah toplantısında Manisa Milletvekilleri ile yaklaşık 3 saat süren bir toplantı gerçekleştiren Oda ve Borsa Başkanları, başta ülke ekonomisi olmak üzere, yaşadıkları bölgelerde karşılaştıkları sorunları Manisa Milletvekillerine ilettiler. 

Toplantıda söz alan Yönetim kurulu Başkanımız Sayın Faruk Aydın sit alanı ilan edilen tarım alanlarındaki çiftçilerimizin ÇKS kaydı alamaması nedeni ile mağdur olduğunu Salihli, Ahmetli, Saruhanlı bölgesinde yaklaşık 80 bin dönüm arazideki çiftçinin mutlak surette mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade ederek , Turgutlu’nun acil ihtiyacı olan araç muayene istasyonun kurulması için milletvekillerimizden destek istedi. Toprak Sanayi sektöründeki üyelerimizin soma kömür işletmelerinden toplam kapasitelerinin ancak % 30 oranında kömür tahsisi alabildiklerini geri kalan kömür ihtiyaçlarını ancak ithal kömür alarak giderdiklerini bununda milli ekonomimize zarar verdiğini ifade ederek sektörün bu husustaki sorununu dile getirerek çözüm istedi, Aydın ayrıca pamuk’un ekonomimiz ve ege bölgesi için stratejik bir ürün olduğuna dikkat çekerek tarım sektörüne ziraat bankasının kredi limitlerinin artırılarak üreticinin özel bankalardan kurtarılmasını istedi.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu kararlarına dikkat çeken Aydınbu hususta yapılan çalışmaları nedeni ile başbakanımıza teşekkür ederek reel sektör olarak dile getirdiğimiz sorunların dikkate alınarak yapılan çalışmaları yerinde buluyoruz reel sektörümüzün sorunlarını her platformda dile getiriyoruz milletvekillerimizin bizleri dinlemesi ve sorunlarımıza çare olması bizler için sevindirici kendilerine bugün burada bizlerle beraber oldukları için teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda oda ve borsa başkanlarında gelen talepleri not alan Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen ve Erkan Akçay, bu organizasyon için oda ve borsa başkanlarına teşekkür ettiler.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası