HABERLER  »  MANİSA TEKNOKENT LANSMAN TOPLANTISINA KATILDIK

MANİSA TEKNOKENT LANSMAN TOPLANTISINA KATILDIK

21.03.2017 - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Manisa Teknokent); belirlediği amaç ve hedefler doğrultusunda, yenilikçi ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet göstererek şirketlere Ar-Ge çalışmalarını yürütebilecekleri ortam ve destek sağlamak; üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin iş birliğini sağlayarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek için çalışmalarına başlıyor.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi üniversite olarak önceliklerinin Teknokent olduğunu ve üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek için bir ara yüz görevi üstlendiklerini vurguladığı konuşmasında; bunu herkesin sahiplenmesi gerektiğini belirterek, bilginin sosyoekonomik-kültürel-çevresel faydaya dönüşmesini sağlayan tüm paydaşlar arasında köprü görevi görerek etki alanı oluşturan “Teknokent”in üzerine düşen görev ve sorumluluğu en yüksek kalitede ve düzeyde gerçekleştireceğini ifade etti.

Teknoloji Geliştirme Bölgesinin sadece bir kişinin işi olmadığını; sanayiciler, öğretim üyeleri ve herkesin bu işe gönül vermesi gerektiğini vurgulayan Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ise teknoparkların gelecekteki bilgi ekosistemlerinin ana çekirdeğini oluşturacak olması nedeniyle, Şubat 2017 itibarıyla faaliyete başlayarak ar-ge, inovasyon, akıllı üretim ve kümelenme konusunda firmaların hizmetinde olacak olan Manisa Teknokentin, Haziran ayına ulaşıldığında 120 projelik bir faaliyet oluşturabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Böylesine önemli bir projenin bir parçası olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, üniversite ve sanayi arasında işbirliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen CBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi AŞ’ye ortak olduklarını söyledi. 
Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, “Yeni fikir ve buluş sahiplerinin çalışmalarını geliştirebilmeleri, büyük ve küçük şirketlerin, yeni girişimcilerin gelişimlerinin daha sağlıklı olabilmesi için kurulan Teknokent’in Manisa’mıza ve ülkemize hayırlı olması dilerim” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası