HABERLER  »  MANİSA SGK İL MÜDÜRÜ YAVUZ KURT ODAMIZI ZİYARET ETTİ

MANİSA SGK İL MÜDÜRÜ YAVUZ KURT ODAMIZI ZİYARET ETTİ

03.10.2019 - Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yavuz Kurt, Odamıza ziyaret gerçekleştirerek Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları hakkında bilgi verdi. 

Ziyarette, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Yönetim Kurulu üyelerimiz Hakan Cebe ile Mustafa İlhan Demirel’de yer aldı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu için önem atfeden konular hakkında bilgi veren Kurt;  “ İşverenlerin, sigortalı sayılan kişileri, sigortalılık başlangıç tarihinden önce, sigortalı işe giriş bildirgesi ile Kuruma bildirmekle yükümlü olduğu; kayıt dışı sigortalı çalıştırılması durumunda da uygulanacak yaptırımlardan bahsetti. 

Bir önemli hususunda yabancı işçilerin çalışma izni alınmaksızın çalıştırılmaması gerektiğini belirtti. 

Ayrıca İşverenlerimizin Kurumumuza olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi ve idari para cezalarını olası bir İcra Takip İşlemi ile karşılaşılmaması için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanunun 48. Madde kapsamında yapılandırabilmek amacıyla Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize başvurmaları önem taşımaktadır” dedi. 

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, ziyaretinden dolayı Manisa SGK İl Müdürü Yavuz Kurt’a teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası