HABERLER  »  MANİSA ODA VE BORSA BAŞKANLARI BÖLÜNMEYE KARŞI

MANİSA ODA VE BORSA BAŞKANLARI BÖLÜNMEYE KARŞI

Manisa merkez ve ilçelerde yer alan Oda ve Borsa Başkanlarının istişare toplantısının ikincisi Turgutlu’da yapıldı. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Manisa merkez ve ilçelerinde yer alan tüm oda ve borsaların Yönetim Kurulu başkanları, temsilcileri ve genel sekreterleri katıldı.

Manisa merkez ve ilçelerinde yer alan odalar ve borsaların birlik ve beraberlik içinde yer alması gerektiğini vurgulayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, ‘Salihli’de başlayan istişare toplantılarımızın, ikincisini Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapıyoruz. Toplantılarımıza ortak akıl buluşmaları da diyebiliriz. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı, Manisa’mızın kalkınması için projelerimizi bu toplantılarımızda konuşulacak ve çözüm önerileri geliştireceğiz. Çinlilerin bir sözü var. İki kişide birer yumurta olsa ve bu yumurtaları birbirlerine verseler her ikisinde de birer yumurta olur. İki kişi de birer bilgi olsa ve bu bilgileri birbirleri paylaşsalar her ikisinde de iki şer bilgi olur. Biz de Manisa oda ve borsaları olarak önceki dönemlerde olduğu gibi bundan  sonra da bilgilerimizi paylaşacağız, güçlerimizi birleştireceğiz” dedi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın  Turgutlu ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı tanıtan,  Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz’un, ZEKA’nın desteklerini açıklayan sunumlarının ardından oda ve Borsaların talepleri doğrultusunda oluşan toplantı gündemi işletilmesine geçildi

Toplantıda, tarımsal sanayi bölgesi kurulması, kuru üzüm tanıtım platformunun etkinleştirilmesi, TOBB Emekli Sandığının SGK’ya devri, Ticari işletme defter onaylarında ticaret sicil tasdiknamesi aranması gibi konular görüşülürken,  öne çıkan başlık Manisa’da Sanayi Odası kurulmasına yönelik çalışmalar oldu. 

Oda ve Borsalar bölünmeye karşı Manisa Milletvekillerini göreve çağırdı

Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan Manisa’da Sanayi Odası kurulması yönünde yapılan çalışmalar hakkında oda ve borsa başkanları ortak bir deklarasyonla bu çalışmaların kabul edilemez olduğunun Manisa Milletvekillerine iletme kararı aldılar.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, ‘Basından takip ettiğimiz kadarı ve bizlere gelen duyumlar sonucunda bazı sanayicilerin Manisa’da Sanayi Odası kurma çalışmaları bulunuyor. Odanın kurulması için belli bir oranda imza toplanması gibi çeşitli prosedürler var. Bunlar çözülür ya da çözülmez.  Öncelikle böyle bir durumun Manisa’ya neler kazandıracağı, neler kaybettireceğini değerlendirmek lazım. Gördes’te, Demirci’de, Soma’da, Akhisar’da, Turgutlu’da, Alaşehir’de bulunan bir sanayicimiz şu anda işlemlerini kısa bir sürede bu ilçelerimizde yer alan odaların aracılığı ile kolaylıkla gerçekleştiriyor. Şayet Manisa’da Sanayi Odası’nın kurulması halinde en ufak bir işlem için sanayicimiz ilçesinden Manisa’ya gelmek zorunda kalacak. Sanayicimiz ek bir külfetin yanı sıra zaman kaybına da uğramış olacak. Bugün dünyanın her yerinde hizmet mükellefin ayağına götürülürken, Sanayicimize bölünmek suretiyle neden böylesine bir zorluk çıkartılmaya çalışılıyor, anlamak çok güç. Sayın Başkanımızın bölünmelere karşı her fırsatta vurguladığı gibi, ayrılık azap birlikte rahmet ve bereket vardır, birleşme yolunda  kapasite ve kalite artırma imkanı varken   bölünme yolunda zaten kıt olan kaynakların israf edilmesi vardır “ dedi.

İlçelerden  bölünmeye karşı ortak tepki

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Manisa’da Sanayi Odası kurulmasına sert bir dille karşı çıkarak tepkisi gösterdi. Manisa oda ve borsaların her zaman uyum için, birlik ve beraberlik için çalıştığını söyleyen Aydın, ‘Sanayi Odası’nın kurulması demek, sanayicinin yeni bir odaya kayıt olması demektir. Biz SGK’ya bile binamız içinde yer verdik ki üyemiz bir evrak için Manisa’ya gitmesin, şimdi en basit bir evrak için buradan kalkıp Manisa’ya gidecek, eğer eksik bir şey varsa tekrar gidip gelecek, bunu nasıl bir mantıkla bağdaştırabiliriz. Geçtiğimiz günlerde DUBAİ Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunduk, adeta bir tek durak yatırım merkeziydi, kapıdan giren kişi ticaret ile ilgili tüm işlemlerini çözüm aynı kapıdan çıkıyor, bizde ise bırakın birleştirmeyi mevcut yapıyı parçalamaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Böyle bir durumda sanayicilerimiz mağdur olacaklardır.

Toplantıda söz alan diğer oda borsa  başkanları,  mesafenin uzak ya da yakın olmasının yanı sıra, bu oluşumun Manisa’da yer alan odaların bölünmesi anlamına geldiğine işaret etmesi üzerine, Manisa ilindeki tüm oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları bu bölünmeye karşılık ilin Milletvekillerini göreve çağırmak için ortak bildiri yayınlama kararı aldı.

Manisa Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının bir sonraki müşterek toplantısı Manisa merkez ilçede, Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.



MANİSA ODA VE BORSA BAŞKANLARI BÖLÜNMEYE KARŞI

Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası