HABERLER  »  MANİSA İŞ DÜNYASI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDIK

MANİSA İŞ DÜNYASI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDIK

04.02.2020-  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk AYDIN, Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan CEBE ve Kadın Girişimci Kurulu üyelerimizle katılım sağladık.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Manisa Ticaret Borsası tarafından organize edilen “Manisa İş Dünyası Müşterek İstişare Toplantısı”na katılarak bölge iş dünyasının sıkıntılarını görüş ve önerilerini dinlerken, değerlendirmelerini paylaştı.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Manisa Holiday Otel’de gerçekleştirilen toplantıda ilin ve bölgenin ekonomi ve ticaret hayatı masaya yatırıldı.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada İHLİB’de şehit olan askerler ve depremde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini paylaştı. “Deprem hepimizin yüreğini yaktı” diyen Hisarcıklıoğlu, burada gösterilen dayanışmayı ise övdü. İlk andan itibaren ülkenin tüm kurumları ve vatandaşların, dayanışma içinde olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Milletimiz, yaraların sarılması, acıların paylaşılması hususunda büyük hassasiyet gösterdi. İşte zor günlerde hep beraber el ele vererek, yan yana olmalıyız. Zaten felaketlerin acısını ancak birlik ve beraberlik içinde azaltabiliriz. Oda ve Borsa camiası olarak bizler de çok çabuk harekete geçtik. Hemen ertesi gün ülke çapında büyük bir yardım seferberliği başlattık. Pazartesi günü de bölgeye gidip durumu bizzat gördük. Türkiye’nin her yerinden, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına, onlarca TIR dolusu yardım malzemesini, Odalarımızın ve Borsalarımızın organizasyonuyla yola çıkardık. Tam 108 TIR dolusu yardım yaptık. Daha onlarca TIR daha hazırlıyorduk. Ama tüm depolar doldu, daha göndermeyin dediler. Ben, Manisa dâhil, tüm camiamıza teşekkürlerimi sunuyorum   ekrarından ve beterinden saklasın. Rabbim her türlü afet, felaket ve musibetten milletimizi ve Türkiye’yi korusun.”
 
-2020’de reel sektör için umut hâkim
 
Her yeni yılın, yeni bir umut, yeni bir başlangıç olduğunu hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2019’un ekonomi açısından zor bir sene olduğunu ancak son birkaç aydır ekonomide bir toparlanma başladığının görüldüğünü anlattı. Bunu da gelecek için umut verici olarak gördüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “İnşallah 2020’de reel sektör için belirsizlik yerine umut hâkim olacaktır. Elbette ülkemizi büyütme sürecinde sadece siyasetçilere değil, hanehalkından müteşebbisine, meslek örgütlerine kadar hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Ekonomi yönetimi reformları sürdürmeli. Özel sektör olarak bizlerde üretime, istihdama, yatırıma, ihracata devam etmeliyiz. Risklere değil, fırsatlara, içeriye değil dışarıya odaklanmalıyız. 2020’de temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeliyiz. İşte bunun için neler yapmamız lazım, bugün sizlerle bunu istişare edeceğiz. Siz bize ev ödevlerimizi vereceksiniz. Biz de Ankara’da bunlara çalışacağız” dedi.
 
Hisarcıklıoğlu, bu çalışmaları da tek başıma yapmadığına işaret ederek, “Manisa’daki tüm Oda-Borsa Başkanlarım, TOBB’da görev üstlenmiş durumda. Başkanlarımızın hepsi Manisa’nın gelişmesi ve zenginleşmesi için her zaman elini taşın altına koyuyor, çalışıyor. Ben buna, hem Ankara’da hem de burada şahidim. Zira hepsi de Ankara’da mesai arkadaşım. Onların bilgisinden TOBB’da da faydalanıyoruz. Başkanlarımızdan Yönetimlerine, Meclislerinden kadın ve genç girişimcilerimize, Genel Sekreterlerinden akademik danışmanlarına ve tüm çalışanlarına kadar, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

-Manisa oda ve borsa başkanları
 
Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ise konuşmasında Ege’de İzmir’den sonra ihracatta ikinci ilin Manisa olduğuna dikkat çekerken, “Odaların ne iş yaptığını soruyorlar. Çinli yatırımcılar tarafından yatırım yapılabilecek en iyi 10 bölge arasında da gösterilen Manisa OSB Odamızın büyük desteği ve gayretleri ile kurulmuştur. Manisa’nın mevcut OSB potansiyelini 2 katına çıkaracağız. Ar-Ge ve inovasyonda üst sıralardayız. 81 il içinde 7’ci sıradayız. Verimliliği ve katma değeri yüksek bir üretim için çalışıyoruz. Türkiye’nin çalışmak ve üretmekten başka çaresi yok. Tamamen bu konulara odaklanmalıyız” dedi.
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap da kentin ihracat potansiyelinden bahsederken, Manisa’nın ülke tarımının ilk sıralarında olmaya devam ettiğini anlattı. Ekonomiye katkısı önemli olan zeytin ve zeytinyağı sektöründeki kapasitesi ile ülke genelinde çok iyi seviyelere yükseldiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, pamuk üretimine verilen destekler neticesinde pamuk üretimine ayrılan alanların kentte arttığına vurgu yaptı.
 
Özkasap, mevsimsel çalışanlar için finansa erişim konusunda Türk Eximbank’tan talep ettikleri ve hayata geçen mevsimsel kredi destek programının süreklilik kazanmasından duydukları memnuniyeti de sözlerine ekledi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası