HABERLER  »  MANİSA İLİ VE İLÇELERİ ODA VE BORSA BAŞKANLARI AKHİSAR’DA TOPLANDI

MANİSA İLİ VE İLÇELERİ ODA VE BORSA BAŞKANLARI AKHİSAR’DA TOPLANDI

04.05.2017 - Manisa İli ve İlçeleri Oda ve Borsalar istişare toplantısı Akhisar’da düzenlendi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde İstanbul yolu üzerinde Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoran’da gerçekleşen  toplantıya Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap,  Akhisar TSO Yönetim Kurulu  Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar TSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp,  Akhisar TB Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Gördes TSO Meclis Başkanı Ahmet Demirulus,  Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli TB Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli TB Meclis Başkanı Halil Çöygün, Soma TSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Bakır, Turgutlu TSO Başkanı Faruk Aydın, Manisa İli Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Doç.Dr.Mahmut Karğın ile Oda ve Borsaların Genel Sekreterleri katıldı.

‘İkinci bir Nuh’un gemisi yok’

Gündeme dair konuların konuşulduğu ve her oda başkanının tek tek söz alıp bölgesinin sorunlarını anlattığı  toplantının açılışında konuşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz; “Bugün nazik davetimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu toplantı yapılmasını resmiyetten çıkarıp kaynaşma anlamında birlik beraberlik noktasında herhangi bir resmiyeti işin içine sokmadan böyle bir istişare toplantısına başlangıç yapalım her ay farklı bir ilçemizde toplanmanın bir başlangıcını yapmak istedik. Hep beraber bir araya gelmek bir başlangıç, bir araya geldikten sonra orada durabilmek hiç olmazsa bir ilerleme daha sonra hep birlikte bir hareketi ortaya koymak başarıdır. Ülkemiz zor günlerden geçiyor, bunu her zaman tekrar ederim bizim üç düşmanımız var. Birisi fakirlik, birisi ihtilaf, birisi cehalettir. Biz bu fakirliği çok çalışarak istihdam yaratarak bu hastalığımızdan kurtulabiliriz. Cehalet eğitimle telafi edilebilir. Diğeri ise ihtilaf, bugün birlik olma günüdür. Bizde bunun numunesini burada yapmaya çalıştık. Bu ittifakımızdan vazgeçmemiz lazım ne pahasına olursa olsun. Çünkü bu gemi hepimizin, gemi su almaya başladığı zaman hepimiz sıkıntı çekmeye başlayacağız. İkinci bir Nuh’un gemisi yoktur. Tekrar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

‘Akhisar askeri havaalanı sivil uçuşlara açılsın’

Toplantıda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ‘Öncelikle bizleri bu gece burada bir araya getiren Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamızı başta Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Manisa’nın sorunlarını birlikte masaya yatırarak, güçlerimizi birleştirerek İlimizin sorunlarına daha kolay sonuca ulaştıracağımızı düşünüyor. Bu gece burada herkes  bölgesinde yaşamış olduğu sorunları ve sıkıntıları anlatacak. Bunları da bizlere başta üst kuruluşumuz TOBB olmak üzere, Manisa vekillerimizi ve konun muhatabı olan bakanlarımıza anlatacağız. Manisa ekonomisi ile sanayisi ile hızlı büyüyen bir şehir. Türkiye’nin ihracat rakamlarına baktığımız ilk 10 İl arasında 7’inci sırada yer alan bir şehir. Böylesine hızlı büyüyen ve gelişen bir şehrinde sorunları da mutlaka olacaktır. Bizler bu tür toplantılar da bir araya gelerek, bu sorunlarımıza hep birlikte çözüm arayacağımız. Bu toplantıda Akhisar’ın ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Ve bu yüzden hepimizin sorunu olduğunu düşündüğüm Akhisar askeri havaalanının bir an önce sivil uçuşlara açılmasını istiyoruz. Geçmiş yıllarda sivil uçuşlara açık olan bu havaalanımızın yeniden sivil uçuşlara açılmasıyla başta Manisa merkez olmak üzere, bir çok ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız uçuşlarını Akhisar’dan yapma şansını bulacaklar. İzmir yollarında vakitlerimizi harcamamız olacağız. Bu konuda üzerime düşen görevi yapmaya hazırız’ diye konuştu.

‘Yatırım yapacak yer sıkıntımız var’

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise yaptığı konuşmada; “Bugün burada Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının misafirliğinde bir toplantıda beraberiz. Manisa’da her şeyden önce ciddi bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Bizlerin birlik ve beraberlik içinde Manisa’nın kalkınmasında birliğe ihtiyacımız var. Yatırım yapanı destekleyeceğiz. İhracatçıya teşvik vereceğiz ki önümüz daha da açılsın. Tarım Manisa’mızın olmazsa olmazlarından bir tanesi üzüm ve zeytinde ciddi söz sahibiyiz. Önümüzdeki yıllarda gıdanın arz ve talepten gelene baktığımızda Manisa’nın önemi çok daha belirgin olacaktır. Manisa büyük ova projesine girmiştir. Biz Manisa Toprak Kurulu üyesi olarak da tarıma dayalı mutlak tarım arazilerine korumakla tarımın önünü açıyoruz. Bizler yatırımcıya da mutlaka yer vereceğiz. Manisa ve İlçeleri de Manisa İl merkezi kadar kuvvetli Akhisar, Alaşehir, Turgutlu hepsinde tarımla birlikte organize sanayi bölgeleri de ülkemizin ihracatını destekliyor. Bakıyoruz yatırım yapacağız yer sıkıntımız var. Bugün organize sanayilerde yer almaya kalktığımızda dönümü 500 bin civarında yani bir 10 dönüm yer aldığımızda 5 Milyon lira bir para ödeyeceğiz. Biz desteklerimizde mutlaka TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile beraber bu konularda desteğe ihtiyacımız var. Bizler üretmek için çalışmak için istihdam için çalışıp daha fazla ileriye gitmemiz gerekiyor. Proje ve yatırım konularında ortaklık kültürümüzün gelişmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün baktığımızda Denizli, Gaziantep ve Kayseri’de ortaklık kültürü dengelememiz gerekiyor. Sözde değil ihracatta Manisalı olmalıyız ki Manisa’nın potansiyelini daha iyi yükseltelim” dedi.

‘Manisa’nın bir bakanı olmalı’

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Tabi ki birlik beraberlik çok önemli, bizler odalar ve borsalar olarak Manisa’da hep birlik beraberlik içindeyiz. Ege bölgemizde bizim hiç bakanımız olmadı. Biz Manisa’mızdan bir bakan istiyoruz. AK Parti iktidara geldiği yıllardan itibaren bizim bir bakanımız olmadı. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi tarım sektörü, ben Tariş Pamuk’ta As Başkanım, pamuk ekildiği zaman bütün ürünlerimiz para yapıyordu. 80 ihtilalinde bile pamuk ihraç ederken bugün yüzde 65 pamuk ithal eder hale geldik. Maalesef tarım sektöründe sınıfta kaldık. Ulaşımda sağlıkta gayet iyiyiz hükümetin hakkını da vermemiz lazım. Ama tarım sektöründe sınıfta kaldık. Çünkü bizim Gediz havzamız dünyanın en harika toprakları bütün ürünlerimizi yetiştirebilen topraklara sahibiz. Topraklarımızın değerini alamıyoruz. OSB’lere geldiğimizde yer tahsislerinde büyük sıkıntı var. Turgutlu İzmir’e yakın olması sebebiyle aşırı derece bir yüklenme var. Bunların Ahmetli’ye biz tarıma dayalı organize sanayi kurmamız gerektiğine inanıyorum. Bizim ülkemiz sanayi değil tarım ülkesiyiz. Bu konuda büyük sıkıntılarımız var” dedi.

‘Akhisar esnafı yol çalışmalarından muzdarip’

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Erol Boşnak; “Her şeyden önce insanların bir araya gelmesi kazanımdır. Bizi bir araya getirdiklerinden dolayı yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tarımla ilgili borsa ve sanayi odasındaki arkadaşlarımıza zeytindeki primle ilgili çalışmalar olmasına rağmen gerçekleşmemesini anlamış değilim. Bu konuda daha iyi gayret gösterilmesini diliyorum. Esnafımız Akhisar’da çok muzdarip. Bununda nedeni yollardaki olan çalışmalar. Bizim Akhisar’ımızın şuanda kent olarak bir sahibi olduğunu düşünemiyorum. Kim nerede yetkilidir bilemiyoruz. Artık şunu duyuyoruz Akhisar’dan araba almayın. Niye çünkü hiçbir alt takım yok her taraf paramparça olmuş vaziyette bunu da Akhisar’daki özellikle belediyelerin hızlandırırlarsa sevinirim” diye konuştu.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası