HABERLER  »  MANİSA İLİ ODA VE BORSALARI İSTİŞARE TOPLANTISI MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI BÜLENT KOŞMAZ HİZMET BİNASINDA YAPILDI

MANİSA İLİ ODA VE BORSALARI İSTİŞARE TOPLANTISI MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI BÜLENT KOŞMAZ HİZMET BİNASINDA YAPILDI

19.08.2014- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Manisa merkez ve ilçelerde yer alan 8 Ticaret ve Sanayi Odası ile 5 borsanın Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterlerin katıldığı müşterek istişare toplantısının üçüncüsü Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binasında gerçekleşti. TOBB Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanları ve Üyelerinin de katıldığı Manisa’nın sorunlarının konuşulduğu ve tespit edilen sorunlara çözüm arandığı toplantıda, oda ve borsaların Manisa için el ele hareket ederek ilin sorunlarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bir rapor halinde sunarak, gerekli bakanlılara iletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının divan başkanlığını en kıdemli başkan olma sıfatıyla Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, katip üyeliklerini ise en genç başkan olma sıfatlarıyla Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Gördes Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hoşaf yaptılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, ‘Bundan önce Salihli ve Turgutlu’da iki toplantımızı gerçekleştirmiştik. Toplantılarımızın bundan sonra da yapılması kararını almıştık. Manisa ilinde aynı amaç için hizmet eden Türkiye çapında en büyük bir demokratik kitle örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Temsilcileri olarak belirli dönemlerde bir araya gelmenin yaratacağı sinerjinin, dinamizmiyle birlikte paylaşmak ve ülke adına değerli hizmetlerde bulunmak için belli periyotlarla bu toplantılarının devamında fayda görüyorum’ dedi.

Toplantıda söz alan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ‘Manisa İli Oda ve Borsaları İstişare Toplantısında siz değerli Başkanlarımızla tekrar bir araya gelmekten dolayı çok memnun oldum. Fakat bu toplantıda Sayın Başkanımız Bülent Koşmaz’ ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü derinden yaşıyoruz. 
Bülent Başkan bu toplantıyı Turgutlu da yaptığımızda “ Bizler Manisa’ nın en büyük sivil toplum kuruluşlarıyız, bizim birlikteliğimiz Manisa’ nın kalkınmasında çok büyük rol oynayacaktır. Bu sebeple birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmamalı, üyelerimize ve Halkımıza her zaman fayda sağlamalıyız” demişti. Başkanımızın bıraktığı bu söz mirasını sizlerle birlikte yaşatmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Manisa’mızın kalkınmasına ve gelişmesine hizmet etmek için her zaman var gücümüzle çalıştık. Bundan sonrada çalışmaya aynı heyecan ve istekle devam edeceğiz’ dedi.

Manisa’nın değerli tarım arazilerinin önemine değinen TOBB Tarım Kurulu Başkanı ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde ve ihracatında dünyada ilk sırada yer alan Türkiye’nin ve bunun öncüsü Manisalı üzüm üreticilerinin desteklenmesi ve teşviklerin arttırılması gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra pamuğun ülke tarımı açısından büyük önem taşıdığını, son yıllarda tekstil sektörünün gelişimi sonucu hammadde ihtiyacı arttığı halde pamuk ekim alanlarında daralma görüldüğünü söyledi.
 
Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, sorunların ve çözüm önerilerin bir rapor doğrultusunda TOBB’a iletilerek gerekli bakanlıklara ulaştırılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Manisa İli Oda ve Borsa Başkanlarının müşterek istişare toplantısı düzenlenen Kokteyl ile sona erdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası