HABERLER  »  MANİSA ARABULUCULAR DERNEĞİ ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

MANİSA ARABULUCULAR DERNEĞİ ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

03.04.2017- Arabulucular Derneği Başkanı Mehmet Başoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat  Ömer  Lale, Avukat  Nilay Yaşır, Avukat Zeynep Taşdemir Çakmak ve Avukat Ayşe Karaoğlu yönetim kurulumuzu ziyaret ederek arabuluculuk sistemini anlattı. 

Mehmet Başoğlu “5 yıl sürecek işçi işveren anlaşmazlığı ve ticari davaların arabuluculuk yöntemiyle 1 haftada sonuçlanacağını belirterek, işadamlarına arabuluculuk yöntemini tercih etmelerini tavsiye etti. Yargıda en fazla şikayetin uzun yıllar süren davalar olduğunu belirterek, arabuluculuk yöntemi ile bu sorunun çözülebileceğini söyledi. 

Türkiye'de arabuluculuğun yeni yeni kullanılmaya başlandığına dikkati çeken Şimşek, "Türkiye'de adaletin çok geciktiği eleştirisi var. Ancak arabuluculuk yöntemiyle iş hukuk ve ticaret hukuku alanındaki hemen hemen özel hukuk alanındaki her şeyi kapsıyor. 

3 yıl sürecek bir dava arabuluculuk yöntemiyle 1 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanıyor. İki taraf arasındaki dostluk sürüyor. Zaman ve maddiyat açısından işadamları için arabuluculuk yöntemi çok önemli" dedi ve arabuluculuk yöntemiyle çözdükleri ticari anlaşmazlıklardan işadamlarına örnek verdi. Sanayideki işadamlarının özellikle işçi işveren davası, ticari anlaşmazlık gibi davalarda arabuluculuk yönteminden faydalanabileceğini belirterek, "Ülkemizde her yıl 1.5 milyon dava açılıyor. Bu davaların yaklaşık yüzde 20'si işçi, işveren davalarıdır. Toplamda ise davaların yüzde 70 yüzde 80'i ticari ilişkilerden kaynaklanan davalardır. Bu sorunları çözmek için mahkemeye gidildiğinde en az 3-4 yıl harcanır. Hem de iki taraf için masraf yükü ağırdır. Harç, yargılama gideri, bilirkişi gideri gibi masraflar çıkar. Davanın sonunda her iki tarafta sonuçtan memnun olmaz. Oysaki arabuluculuk yöntemi kullanıldığında taraflar hem zaman hem de maddi anlamda tasarruf sağlar" diye konuştu. Mehmet Başoğlu, arabuluculuğun tanınması ile birlikte ilginin arttığını ve sadece 2017 yılı ocak ayında 3 bin başvuru yapıldığını duyurdu. 

En kötü sulh en iyi davadan iyidir bu düşünce ile arabuluculuk faaliyetinin tanıtımı ve uygulanmasının artması için çalışıyoruz. Misafirperverliğinizden dolayı Ticaret ve sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk aydın ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz. dedi

Yönetim kurulu Başkanımız Faruk Aydın, “ Arabulucuk sisteminin yaygınlaştırılmasının iş dünyamız açısından önemine değinerek maliyet ve masraflarımız azalarak hızlı bir şekilde sorunlarımıza çözüm bulma imkanı sağlamakta bu hususta Turgutlu ilçemizde yapılacak çalışmalarda arabuluculuk sistemini geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız dedi ve ziyaretlerinden dolayı arabulucuk derneği yönetm kuruluna ve üyelerine teşekkür etti.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası