HABERLER  »  KOBİLERE NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

KOBİLERE NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

21.09.2018 - TOBB tarafından KOBİ’lerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen ‘KOBİ Destek Nefes Kredisi’ başvuruları başladı.

KOBİ destek kredisiyle ilgili bilgi veren Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “ ‘finansmanda inovasyon’ adı verilen Nefes Kredisi’nin devamı niteliğindeki kredi desteğinden uygun faiz oranlarıyla üyelerimize kullandırılmaya başlandığını söyledi.

Bu krediden faydalanmak isteyen üyelerimizin Odamıza gelerek, faaliyet belgesi almaları ve TOBB tarafından anlaşma sağlanan; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım bankalarına müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.

Kredi detaylarıyla ilgili bilgi veren Aydın, “Odamıza kayıtlı KOBİ niteliğindeki firmalara ilk 6 ay ödemesiz 18 ay vadeli aylık 1,85 faiz oranıyla yani yıllık yüzde 22 civarında 50 bin TL kredi verilebileceğini, böylece KOBİ’lerimiz mevduat faizi civarında, normal kredi faizlerinin ise 8-10 puan altında kredi kullanabilecekleri ekledi.

İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte, bu projenin üyelerimize ve ülke ekonomimize canlılık katmasını ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.