HABERLER  »  Kadınlarımız Stres Yönetimi ve Meme Kanseri Konusunda Bilgilendirildiler

Kadınlarımız Stres Yönetimi ve Meme Kanseri Konusunda Bilgilendirildiler

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Sağlıkta Kalite Derneği (Sağkal) işbirliği ile düzenlenen seminerde katılımcılara stres yönetimi ve meme kanseri hakkında bilgiler verildi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda yapılan seminerde Sağlıkta Kalite Derneği (Sağkal) Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul, iş hayatında stres yönetiminin çok önemli olduğunu stresin birçok hastalığı tetiklediğini ve stres konusunu çalışanların daha çok dikkate alması gerektiğini belirtti.
Opr. Dr. Cüneyt Tuğrul, ayrıca meme kanseri konusunda erken teşhisin önemine de vurgu yaparak 7 kadından biri meme kanseri. Dünyada meme kanserinin arttığına işaret eden Cüneyt Tuğrul, "1960'lı yıllarda 16 kadından birinde meme kanseri görülüyordu. Bu oran 1980'lerde 10-12 kadından birinde görülmeye başladı, 2000'lerde bu 8 kadından birine düştü. Şimdi ise 7 kadından birinde meme kanseri görülüyor. 2050 yılında da 5 kadından birinde meme kanserinin görülebileceği ifade ediliyor" Bu nedenle bütün kadınlarımız yıllık meme muayenesi yaptırılmalı" diye konuştu. dedi.
Sağlıkta Kalite Derneği (Sağkal) Proje Çalışma Grubu Başkanı Zeliha Silleli Ünal, Projeler hakkında bilgi verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası