HABERLER  »  İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ VE TUTSO ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ VE TUTSO ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, yaptığı protokolle önemli bir iş birliğine imza attı. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)'ndeki törene, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ev sahipliği yaptı. Oda üyelerinin birinci derece yakınlarının üniversitedeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazanmasını ön gören protokol, Ekrem Demirtaş ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın arasında imzalandı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da katıldı.

'Teknolojide çok önemli bir yere gitmeyi istiyoruz'

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesinin ticaret odası tarafından kurulun ilk üniversite olmanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirterek, '2001 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesini kurduk. Daha sonra İstanbul, Ankara ve Konya'da kuruldu. İlk üniversite olmanın sorumluluğu içerisindeyiz. Hem 1923 yılındaki 1. İktisat Kongresindeki büyük şehirlerde ticaret odaları üniversiteler kurmalıdır vasiyetinden hem de Atatürk'ün kongrede söylediği 'ekonomi demek her şey demektir' sözünden esinlendik. Bu nedenle iş odaklı, iş aleminin ihtiyacına cevap verecek şekilde eğitim alan öğrencileri eğitme misyonuyla yola çıktık. Bugün bilim çağını öğrencilerimiz oluşturuyor. Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Mekatronik, Genetik ve Biyomühendislik bölümlerine bu yıl ilk öğrencilerimizi aldık. Bilim ve teknolojide çok önemli bir yere gitmeyi istiyoruz. Üniversitemizde önümüzdeki yıl gelecek öğrencileri robotlar karşılayıp onları gezdirecek ve bilgilendirecek. Uydumuz da hazırlanıyor' dedi.

YÖK onayıyla İzmir Ticaret Odası üyelerinin çocukların için yüzde 15 indirim yaptıklarını, bunu camianın diğer odaları için protokollerle geçerli hale getirdiklerini ifade eden Başkan Demirtaş, '16 yıl önce ilk eğitime başladığımızda öğrenci odaklı olacağımızı, girişimci, yenilikçi öğrenciler yetiştireceğimizi bunun en temel felsefemiz olacağını vurgulamıştık. 10 bini aşkın öğrencimizi mezun verdik. Bu yıl 10 bini aşkın öğrencimiz eğitimlerini sürdürüyor. Turgutlu'dan da çok sayıda öğrencimizi geleceğe hazırlayacağız' diye konuştu.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın da, protokol imzalamaktan çok mutlu olduklarını vurgulayarak, 'Turgutlu'da eğitime çok büyük önem veriyoruz. İlçemizde 22 okulumuz var ve hepsi vatandaşlarımız tarafından yapıldı. Üyelerimizin İzmir ekonomi üniversitesinin imkan ve eğitiminden indirimli bir şekilde faydalanması için bu işbirliğini gerçekleştiridik, Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası