HABERLER  »  İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

13.11.2017 - Manisa Celal Bayar Üniversitesi lisans ve Ön Lisans öğrencilerinin, son dönemlerinde tam zamanlı olarak iş yerlerinde yapacakları 15 Haftalık (1 yarı yıllık) uygulamalı eğitimi içeren ”İş Yeri Uygulama Eğitimi” ne ilişkin protokol imzalandı.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ile Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Kenan Yalınız tarafından Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde sanayiciyi geliştirici, öğrenciye iş hayatına hazırlayıcı uygulamalı iş yeri eğitimine geçildi.

Protokolün önemine değinen Yalınız, İş Yeri Uygulama Eğitimi yeni bir eğitim modeli olup, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü, iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi hedefleyen önemli bir eğitim modelidir. Bu eğitim modeli sayesinde Öğrenciler gerçek hayatı keşfederken hem profesyonel hem de duygusal açıdan olgunlaşırlar. Mezun olduktan sonra daha kolay iş bulabilirler. 

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, İşyeri Uygulama Eğitimi üniversite-sanayi arasındaki işbirliğinin gelişimini hızlandıracak bir eğitim modeli olacaktır. Bu sayede ortak araştırma projeleri daha kolay aktif hale getirilebilir. Bu güne kadar sanayimizi geliştirmek için Üniversite işbirliğini çok önemsedik. Sanayinin gelişmesi için bilimin gerekliliği esastır. İş yeri uygulama eğitimiyle geleceğin mühendisleri okulda aldıkları eğitimi iş yerinde yapacakları pratik ile harmanlayarak endüstrinin ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis olarak iş yerlerine katkı sağlayacaklardır. Böylece işveren kendi ihtiyacı olan kalifiyeli elemanı kendi yetiştirme fırsatı yakalamış olacak.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası