HABERLER  »  İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIMI İÇİN BELGELENDİRME SINAVLARI YAPILDI

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIMI İÇİN BELGELENDİRME SINAVLARI YAPILDI

20.12.2018 - Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ikinci el araç alım satımı yapanlar için bazı düzenlemeler getirildi. Yönetmelik ile birlikte, mevcut firmalar ve bundan sonra kurulacak yeni firmaların İl Ticaret Müdürlükleri’nden yetki belgesi alması gerekiyor. Yetki belgesi almak için ise, firma ortaklarından en az birinin ve satış personelinin “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alması gerekiyor.

Turgutlu’da ikinci el araç alım-satım işi yapan firmaların sahiplerinin ve çalışanlarının yetki belgesi alarak yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağlamak için Odamız organizatörlüğünde, "Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5)" mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları düzenlendi.

17-18-19 Aralık 2018 tarihlerinde TOBB MEYBEM tarafından yapılan sınavlara toplam 47 kişi katıldı. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu hakkında değerlendirme de bulunan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Sektörlere getirilen bir takım düzenlemelerle birlikte üyelerimizin bu yükümlülüklerini yerine getirmesi ve sorunsuz bir şekilde iş yaşamına devam edebilmesi için destek oluyoruz.  Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik ile ikinci el araç alım satımı yapanlar için getirilen bazı düzenlemelerden sonra Odamızda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Toplantının akabinde mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen oto komisyonculuğu işi yapan kişilerin başvurularına istinaden de TOBB MEYBEM tarafından teorik ve performansa dayalı sınavlar yapıldı. Dileğimiz sınava katılan herkesin başarılı olması ve belgeleri almalarıdır. Yeni talepler olması durumunda mesleki yeterlilik sınavlarımız devam edecektir” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası