HABERLER  »  HALKBANKASINDAN ÜYELERİMİZE İVME FİNANSMAN DESTEĞİ

HALKBANKASINDAN ÜYELERİMİZE İVME FİNANSMAN DESTEĞİ

14.06.2019 - Halkbank İzmir 3. Bölge Koordinatörü Murat Erdoğan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Faruk Aydın’ı ziyaret etti. 

Görüşmeye Halk Bankası İzmir 3. Bölge Koordinatörlüğü ekibinden Naciye Figen Gül, Mustafa Bacak, Sırdaş Ozan Develi, Turgutlu Halkbank Şube Müdürü Mikdat Işıldak  ile Halk Bankası Teftiş Kurulu üyesi Müfettiş Murat Yaşar da katıldılar.

Ziyaret sırasında, Halk Bankasının ekonomiye destek amacıyla finansman sağladığı İvme Finansman Paketiyle ilgili bilgi veren Murat Erdoğan, Halk Bankasının her zaman yerli ve milli sanayimizin yanında olduğunu ifade etti.

İVME Finansman Paketi ile ülkemizde ithal oranı yüksek makine imalat sanayii alt sektörleri ve hammadde-ara malı imalat sanayii alt sektörlerinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi ve yerli üretim kapasitesinin artırılması, ithal bağımlılığın azaltılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi, böylece ithal ikamesi fonksiyonunun sağlanması amaçlanmaktadır.

İVME Finansman Paketi ile yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebilecektir. 

İVME Finansman Paketi kapsamında kullandırılacak üst limitler yatırım kredilerinde 150 Milyon TL, işletme kredilerinde azami 30 Milyon TL olabilecektir.

İşletme kredilerinde azami 1 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere  azami 5 yıl vade, yatırım kredilerinde azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir.

Kredilerin faiz oranları, DİBS Endeksli ve TÜFE Endeksli olmak üzere ikiye ayrılmakta olup kredi vadelerine göre değişiklik göstermektedir. Buna göre; 
Vadesi 0-2 Yıl olan kredilerin DİBS Endeksli Faiz Oranı 2 yıl vadeli DİBS+% 1,00
Vadesi 2+-5 Yıl olan kredilerin DİBS Endeksli Faiz Oranı 5 yıl vadeli DİBS+% 2,00
Vadesi 5+-10 Yıl olan kredilerin DİBS Endeksli Faiz Oranı 10 yıl vadeli DİBS+% 3,00
Vadesi 0-2 Yıl olan kredilerin Enflasyona Endeksli Faiz Oranı TÜFE+ % 2,00
Vadesi 2+-10 Yıl olan kredilerin Enflasyona Endeksli Faiz Oranı TÜFE+ % 3,00 olarak uygulanacaktır.

Halk Bankası ülke ekonomisine ve sanayisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın, imalat sanayicimizin ihtiyacı olan finansman desteğine erişim açısından açıklanan İVME Finansman Paketinin çok önemli olduğu belirtti. Ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından yeni finansman desteğinin hayırlı olması diledi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası