HABERLER  »  Haksız Fiyat Artışı Yapanlara Ağır Yaptırımlar Geliyor

Haksız Fiyat Artışı Yapanlara Ağır Yaptırımlar Geliyor


14.03.2020 - TUTSO Yönetim kurulu başkanı Aydın "Vatandaşımızı mağdur edenlere karşı sesiz kalmayacağız. Gün, krizi fırsata çevirme günü değildir" dedi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) ile Turgutlu Ticaret Borsası tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında koronovirüs (Kovid-19) nedeniyle haksız fiyat artışı yapan firmalara ağır yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, 81 ildeki oda ve borsalardan, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarının çalıştırmalarını istemesi üzerine Turgutlu'da harekete geçildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili gelişmelerin ardından bazı ürünlerin fiyatlarında görülen artışlar sonrasında vatandaşların mağdur edilmesinin önüne geçmek için yapılan çalışmalarla ilgili olarak TUTSO ve Turgutlu Ticaret Borsası ortak basın açıklamasında bulundu.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında TUTSO Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın "Ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs ( kovid-19 ) isimli hastalık sonrası, bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında odalarımıza ve birliğimize şikayetler ulaşmaktadır. Bu çerçevede, çalışma alanımız olan Turgutlu ve Ahmetli ilçelerinde tespit edeceğiniz bu tür işletmeler ile ilgili Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Turgutlu Ticaret Borsası olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı, Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Cezaları İle Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik" hükümleri kapsamında bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi buradan bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz. Herkes bilmelidir ki vatandaşımızı mağdur edenlere karşı sesiz kalmayacağız. Gün, krizi fırsata çevirme günü değildir. Gün birlik ve beraberlik içersin de bir araya gelerek zorlukları aşma günüdür.
Koronavirüsün küresel çapta en kısa sürede kontrol altına alınması ve yaşanan tedirginliğin son bulması temennisi ile saygılarımızı sunuyoruz" dedi.
Yapılan basın toplantısına TUTSO Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın, Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Selçuk Temel ve iki kurumun yöneticileri katıldılar.
Öte yandan bu tür eylemlerde bulunanlara yönelik olarak uygulanacak cezaların içerisinde uyarı, kınama, para cezası ile üyelikten çıkarılarak ticaretten men'e kadar gidilebileceği öğrenildi.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası