HABERLER  »  GÜMRÜK VE TURİZM İŞLETMELERİ GENEL KURULUNA KATILDIK

GÜMRÜK VE TURİZM İŞLETMELERİ GENEL KURULUNA KATILDIK

29.04.2019 - GTİ AŞ Genel Kurulu Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın da yer aldığı, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) AŞ Genel Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada GTİ’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’nin dış ticaretinin yarısının kara gümrük kapılarından yapıldığını ama yıllarca Gümrük kapılarına yatırım yapılmadığı için, kötü koşullardan dolayı bir sürü problem çıktığını ve ek maliyetlere neden olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, üyelerinin çektiği bu sıkıntıları çözebilmek için 2005 yılında ilk adımı attıklarını ifade etti.

GTİ AŞ.’nin kamu-özel sektör işbirliğinin en başarılı örneği haline geldiğini belirten TOBB Başkanı, dünyada örnek proje haline geldiğini, Birleşmiş Milletler’in de bu projeyi bütün dünyaya gösterdiğini, ‘Gümrüklerinizi güvenli ve hızlı hale getireceksiniz Türkiye gibi yapın, TOBB gibi yapın’ dediklerini aktardı.

GTİ AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız da konuşmasında şirketin 2018 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası