HABERLER  »  GİRİŞİMCİLERİMİZİN EĞİTİMİ TAMAMLANDI

GİRİŞİMCİLERİMİZİN EĞİTİMİ TAMAMLANDI

25.12.2015 - Odamız tarafından, İŞKUR desteği ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı.

Turgutlu’da girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla 14 Aralık Pazartesi günü başlayan 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitim programı 24 Aralık 2015 tarihinde sona erdi.

Eğitim programı içerisinde eğitmen Pınar Adanalı tarafından yeni girişimci adayları; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, iş planı ögelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında eğitim aldılar.

Yoğun bir talebin olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine çok önem verdiklerini belirten Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Oda olarak girişimci adaylarını desteklemeye devam ediyoruz. 
Eğitimlerin amacı; ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır.

Plansız ve programsız açılan iş yeri ileriye dönük başarısız girişimlerdir. Başarıyı getiren ve bir bölgenin gelişmesini sağlayan en temel unsur planlı ve programlı yapılan çalışmalardır. Bu eğitimlerle hedeflenen;  girişimcilik eğitimleri sonunda açılacak iş yerlerinin ileriye dönük başarılı örnekler teşkil etmesidir.
Yeni girişimcilerimizin desteklenmesi ülke ekonomimizin kalkınmasında son derece önemlidir.  İşletmelerin KOSGEB’in hibe ve geri ödemeleri destekleriyle başarılarını arttırmalarını temenni ediyorum” dedi.

Aydın, “Eğitimini başarıyla tamamlayan kişilerin iş yerlerini açtıklarında KOSGEB’  in destek programı dahilinde 50 bini hibe 100 bini geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin lira destek alabileceklerdir” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası